Festivalul multidisciplinar Unfinished, ediţia a opta, va avea loc în perioada 22-24 septembrie şi se va desfăşura în House of Ideas (Casa şi Grădina Universitarilor) din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Timp de 3 zile, sub tema "Silence", participanţii vor putea explora în cadrul festivalului experienţe unice - workshop-uri, ateliere, experimente sociale - conversaţii interactive, momente artistice autentice - concerte, DJ seturi, dans, teatru - instalaţii imersive create de artişti locali şi internaţionali, momente de wellness - yoga, mindfulness, fitness - şi mult aşteptatele sesiuni de conectare Taste - celebrele reuniuni în jurul mesei, degustări de vin, conversaţii în jurul focului.

Capucine Gros, directorul artistic al festivalului, a declarat că „tema ediţiei de anul acesta este un apel la tăcere, dar mai ales la ascultare. Credem că tăcerea este atât de strâns legată de mai toate aspectele vieţii - de la democraţie, cenzură şi putere, până la natură, respect şi secrete - încât SILENCE este un unghi cu adevărat valoros din care nu numai că am putea învăţa despre ce anume ne leagă pe toţi, dar ne poate ajuta să găsim şi soluţii pentru a ne asculta mai bine.”

Topaz Adizes, regizor laureat cu premiul Emmy, pe scena festivalului

Printre speakerii confirmaţi de anul acesta se numără Topaz Adizes - scriitor, regizor şi arhitect în designul experienţelor, al cărui documentar interactiv "The And" a câştigat în 2015 premiul Emmy şi premiul World Press Photo; Rafaela Sahyoun - dansatoare, coregrafă şi profesoară de dans, implicată în mai multe proiecte pedagogice artistice; Ligia Giatti - director de operaţiuni la Mesa, un sistem de lucru bazat pe echipă, conceput pentru a rezolva rapid provocări complexe; John Evans - muzician ce experimentează la limita dintre soul, blues, electronică şi house şi Edouard Millot - antreprenor, membru Climatosfera şi formator Climate Fresk.

Cristian Movilă, fondatorul festivalului Unfinished, a declarat că „2023 nu face excepţie de la regulă. UNFINISHED este în primul rând o comunitate de indivizi complet diferiţi, dar care împărtăşesc aceeaşi viziune, curiozitate şi deschidere către învăţare non-stop. Din acest motiv, misiunea noastră este să conectăm oameni care la prima vedere par să nu aibă nicio legătură unul cu celălalt, dar a căror interacţiune poate genera nişte conversaţii extrem de revelatoare. Aşa că, ediţia de anul acesta va aduce la aceeaşi masă arhitecţi cu specialişti în tehnologie, coregrafi cu antreprenori, naturalişti cu psihoterapeuţi şi suntem convinşi că intersecţia acestor domenii complet diferite va avea un rezultat valoros şi memorabil. Important este să-i ascultăm cu adevărat”.

Unica modalitate de a avea acces în comunitatea Unfinished este prin completarea unei aplicaţii, în care cei interesaţi trebuie să povestească despre ei, despre valorile şi motivaţia lor şi despre ce aduc în festival cu prezenţa lor. Sesiunea de înscriere se va deschide pe site-ul www.unfinished.ro, la începutul lunii iulie, şi vor fi acceptaţi 3141 participanţi.

Desfăşurat sub înaltul patronaj al Parlamentului European, Unfinished este primul festival multidisciplinar din România şi a fost creat de Fundaţia Eidos ca o experienţă în continuă evoluţie. Din 2016 şi până acum, Unfinished a avut peste 250 de invitaţi printre care co-fondatorul Pixar, Alvy Ray Smith, directorul artistic pentru linia masculină Louis Vuitton, Virgil Abloh, artista multipremiată, Marina Abramovic, strategul digital din timpul administraţiei Obama, muzicianul Nicolas Jaar şi Esther Perel, cel mai cunoscut psihoterapeut specialist în relaţii de cuplu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.