Romanian Design Week, cel mai amplu festival multidisciplinar dedicat industriilor creative, începe vineri la Bucureşti, având ca temă "Schimbarea".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Principala destinaţie a Romanian Design Week este Combinatul Fondului Plastic (Strada Băiculeşti nr. 29), transformat cu această ocazie într-un veritabil parc de design care cuprinde atât expoziţii de design amenajate în interior, cât şi spaţii exterioare care compun un loc de joacă nonconformist pentru toţi iubitorii de design:

Expoziţia "Possible Realities" îşi propune să investigheze adaptarea designerilor români la noile realităţi, printr-o serie de lucrări de arhitectură, urbanism, design de obiect, design grafic şi fashion şi păstrează o parte din structura şi proiectele care vorbesc despre SCHIMBARE, selectate pentru luna mai, când ar fi trebuit să aibă loc iniţial RDW. Aceasta este amenajată în galeria Senat (Spaţiu Expoziţional Neconvenţional pentru Artă şi Tehnologie), iar conceptul şi arhitectura expoziţiei sunt dezvoltate alături de Attila KIM Architects.

"Antifragile", expoziţie găzduită de galeria Sector 1, reuneşte o serie de iniţiative şi proiecte care au contribuit la îmbunătăţirea situaţiei cauzate de pandemie. Expoziţia este dezvoltată în parteneriat cu Zeppelin Design - Cosmina Goagea, Justin Baroncea, Constantin Goagea.

Instalaţia "IQOS World" reprezintă dialogul vibrant dintre prezent şi viitor şi foloseşte designul şi tehnologia pentru a deschide o conversaţie despre noi perspective. Regândirea spaţiului fizic, mixul de materiale, sunete sau lumini contribuie la crearea unei experienţe suprarealiste în care vizitatorului i se aminteşte despre puterea alegerilor personale şi despre cum acestea ne pot influenţa viitorul.

Expoziţiile sunt completate de o serie de instalaţii interactive, care stau sub tema jocului, reunite sub formatul RDW Open Air. Pentru că ultimele luni au schimbat radical dinamica petrecerii timpului alături de cei dragi, instalaţiile propuse oferă vizitatorilor experienţa de a fi din nou împreună, însă într-un mod responsabil.

Prin natura jocurilor alese, cei prezenţi pot păstra distanţa fizică: mese de ping-pong din materiale reciclate, semnate de ASAP şi LIDL România, un joc de badminton reinterpretat, by Absolut, un minigolf prezentat de UniCredit Bank, balance boards propuse de Urban Monkey şi un teren de petanque semnat de Zeppelin Design vor anima atmosfera şi vor completa proiectele de design despre schimbare din expoziţii. În plus, spaţiul dispune de un rastel, semnat de Urban Monkey, unde vizitatorii îşi pot depozita bicicletele în siguranţă. Arhitectura formatului RDW Open Air este realizată de echipa Zeppelin Design.

Accentuarea punctelor de interes din curtea Combinatului se va face cu ajutorul unor instalaţii de iluminat, semnate de Electrica, pentru ca întreg spaţiul să fie scos în evidenţă într-un mod corect. În plus, poziţionarea acestor instalaţii va dicta şi traseul de parcurgere a spaţiului şi va desena noi fluxuri, conectând instalaţiile şi legând întregul univers al parcului.

Festivalul mai conţine, sub numele de RDW in the city, o serie de intervenţii centrale, în spaţii de utilitate publică, realizate în parteneriat cu instituţii culturale prestigioase, precum Muzeul Naţional de Artă al României sau Biblioteca Central Universitară, care sunt completate de peste 60 de evenimente satelit, organizate de entităţi creativ-culturale din Bucureşti, reunite sub umbrela Design Go !.

Anul acest, RDW a pregătit şi o versiune digitală a festivalului: o galerie online a proiectelor expuse, o serie video cu designeri români, interviuri cu specialişti internaţionali, un e-paper, un proiect fotografic special realizat alături de Alex Gâlmeanu, un Online Design Market, o serie de materiale create sub iniţiativa UK Focus, precum şi galerii virtuale de design, dezvoltate în parteneriat cu London Design Festival. Toate acestea sunt reunite într-o hartă interactivă cu ajutorul căreia evenimentul poate fi explorat din confortul propriei case.

Totodată, Romanian Design Week cuprinde în program o nouă categorie de evenimente, Design Flags, prezentată alături de Qreator by IQOS. Astfel, în hub-ul creativ cu acelaşi nume de pe Bulevardul Aviatorilor nr. 8A, în intervalul 13-20 septembrie, vor putea fi vizitate, în premieră în România, şapte expoziţii internaţionale de design, care vin în completarea viziunilor creative locale. Accesul la evenimentele din seria Design Flags este gratuit şi este permis exclusiv persoanelor peste 18 ani.

Accesul în parcul de design de la Combinatul Fondului Plastic se face în baza biletului achiziţionat online. Costul biletului este de 20 de lei.

Expoziţiile pot fi vizitate de luni până vineri în intervalul 12.00-20.00, iar în weekend între orele 10.00-20.00. Accesul se face pe intervale de două ore pentru maximum 200 de persoane.

Accesul în cadrul Combinatului Fondului Plastic se face în condiţii de siguranţă şi distanţare socială, cu fluxuri şi trafic atent gândite şi controlate. Toţi vizitatorii sunt invitaţi să se dezinfecteze pe mâini la intrarea în expoziţii şi să poarte mască care să acopere nasul şi gura pe toată durata participării la eveniment. De asemenea, participanţilor le va fi verificată temperatura la intrarea în spaţiile expoziţionale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.