Asociaţia Odiseea, organizaţie non-guvernamentală care derulează programe de educaţie non-formală pentru copii, lansează pe 1 aprilie cea de-a treia ediţie a concursului naţional dedicat copiilor cu talent la artă, „Odiseea Tânărului Artist”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Până pe 30 aprilie, tinerii artişti cu vârste între 10 şi 18 ani pot înscrie în competiţie o pictură, un desen sau un colaj cu tema „Război şi pace”.

Cele mai bune lucrări vor fi premiate cu peste 5.000 de euro şi vor fi expuse la evenimentele Odiseea din 2022.

După primele două ediţii ale concursului, ce au adus înscrieri record şi promovare pentru sute de copii cu talent la artă, “Odiseea Tânărului Artist” îşi continuă misiunea de a descoperi şi a susţine generaţia de artişti sub 18 ani, iar pentru ediţia a treia, creşte valoarea premiilor.

Premii în valoare de peste 5.000 de euro

Valoarea totală a premiilor oferite în cadrul concursului se ridică la 5.100 de euro şi vor fi acordate astfel: Categoria 15 - 18 ani: Premiul I - 1.000 de euro, Premiul 2 - 750 de euro, Premiul 3 - 500 de euro, Menţiuni - 30 de premii (50 de euro/fiecare). 

Categoria 10 - 14 ani: Premiul I - 500 de euro, Premiul 2 - 400 de euro, Premiul 3 - 300 de euro. 

Pe lângă premiile în bani, toate lucrările de artă premiate, inclusiv menţiunile, vor fi expuse la evenimentele Odiseea din 2022.

Condiţii de înscriere în concurs

Participanţii sunt invitaţi să realizeze o lucrare de artă (pictură, desen sau colaj) care să ilustreze tema „Război şi pace” şi să o înscrie online pe platforma ateliere.odiseea.ro/odiseea-tanarului-artist, în intervalul 1 aprilie - 30 aprilie.

„Pentru ca o lucrare să fie nominalizată pentru premii, ea ar trebui să fie creativă şi expresivă. Creativitatea se reflectă în abordarea unei viziuni proprii, prin asocieri potrivite/inedite în cadrul subiectului propus. Expresivitatea se manifestă prin plasticitatea şi diversitatea utilizării mijloacelor de limbaj specific. Acestea, împreună, generează o particularitate, o notă personală, în esenţă unicitate şi originalitate”, le transmite Juriul tinerilor artişti care îşi vor înscrie lucrările în concurs.

Jurizarea va avea loc online, în perioada 3-10 mai. Juriul este format din Ioana Ciocan (curator de artă şi directorul Art Safari), Elena Dumitrescu Pandele (lector, departament sculptură, Universitatea Naţională de Artă din Bucureşti) şi Ionuţ Barbu (profesor de pictură, Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” din Bucureşti).

Câştigătorii vor fi anunţaţi prin email, în intervalul 11-16 mai, şi au obligaţia de a transmite lucrările în format fizic prin poştă/curier, până cel târziu 20 mai 2022, către Asociaţia pentru educaţie Odiseea (Şoseaua Chitilei, nr. 431, Bucureşti).

Regulamentul complet al concursului, care cuprinde inclusiv cerinţele tehnice ale lucrărilor şi criteriile de selecţie, este disponibil online, pe odiseea.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.