Incendiul care a izbucnit la studiourile de film Cinecittà de la Roma a fost stins, după ce o parte din scenografia "Firenze rinascimentale" a fost distrusă, anunţă agenţia Ansa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Incendiul a fost stins. Nu există nici răniţi, nici intoxicaţi, nici pagube materiale grave", a anunţat un purtător de cuvânt al studiourilor, Marlon Pellegrini, într-un comunicat. 

Focul, care a degajat fum negru dens pe mai mulţi kilometri, a început după-amiază la un platou care reconstituia Florenţa în perioada Renaşterii. În întregime distrus, platoul de filmare era în curs de demontare, au explicat pompierii pe Twitter. 

Cauza incendiului este încă necunoscută. 

 

Acesta nu este primul incendiu la celebrele studiouri. În 2007, un incendiu spectaculos a devastat un depozit care adăpostea platourile pentru superproducţia de televiziune anglo-americană "Roma", care relatează naşterea Imperiului Roman. Multe capodopere clasice au fost filmate la Cinecittà, precum "Ben Hur" (1959) de William Wyler şi "La Dolce Vita" (1960) de Federico Fellini.

În anii 1970, boom-ul producţiilor de televiziune şi criza producţiilor cinematografice puseseră capăt epocii de aur a Cinecittà, care avea să cunoască apoi o lungă perioadă de decădere. Privatizate, apoi revenite sub controlul public în 2017, studiourile au găzduit din nou producţii străine de la începutul anilor 2000, fără însă să-şi recapete strălucirea iniţială.

Conducerea Cinecittà, a anunţat anul trecut un plan de dezvoltare de 260 de milioane de euro cu ambiţia de a deveni până în 2026 "un important pol cinematografic european", prin pariuri pe seriale şi programe TV. Acest plan prevede în special dublarea suprafeţei studiourilor, crearea şi renovarea decorurilor, construirea unei piscine interioare şi a unui teatru cu ecran verde de 360°.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.