Spectacolul "În ochii tăi fermecători", dramatizare după opera lui Gib Mihăescu, în regia Alexandru Vasilachi, o producţie a Teatrului Naţional "Mihai Eminescu” Chişinău, a fost marele câştigător al Festivalului Internaţional de Dramaturgie Contemporană, care a avut loc la Braşov.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Competiţia a fost apreciată de un juriu format din eseistul, teatrologul şi criticul literar Doina Modola, regizorul şi scenaristul de teatru şi film Alexa Visarion şi actorul Mircea Rusu. 

Premiul pentru regie i-a revenit lui Vasile Nedelcu, pentru spectacolul "What shall we do with the cello?", de Matei Vişniec, Atelier Theater, Studio Edenbridge, Marea Britanie. 

Premiul pentru scenografie a fost câştigat de Vladimir Turturică pentru scenografia spectacolului "Băiatul din Brooklyn", de Donald Margulies, în regia lui Cristi Juncu, producţie a Teatrului Evreiesc de Stat, Bucureşti.

Anna Kubik a fost desemnată cea mai bună actriţă cu rolul Sonia din spectacolul "Az Ajtó", de Szabo Magda, de la Teatrul Csokonai din Debrecen, Ungaria. 

Marian Râlea a fost cel mai bun actor cu rolul Feodor Pavlovici Karamazov, Străinul din spectacolul "Karamazovii", adaptare după F.M. Dostoievski la Teatrul Mic din Bucureşti şi pentru rolul Majordomul Preşedintelui din spectacolul "Crăciun la palat", de Pascal Bruckner, la Teatrul Griviţa 53 din Bucureşti. 

Premiul special al Juriului a fost acordat Celestins Theatre de Lyon din Franţa pentru spectacolul "Tableau d’une exécution", de Howard Barker, în regia Claudiei Stavinsky. 

Rodica Mandache a primit premiul de popularitate pentru rolul Domnişoara Macri cea mică din spectacolul "Trei generaţii",  de Lucia Demetrius, la Teatrul Odeon, Bucureşti. 

Premiul pentru interpretare: Crina Mureşan pentru rolul Ruxandra din spectacolul "Trei generaţii", de Lucia Demetrius, la Teatrul Odeon din Bucureşti. 

A 28-a ediţie a Festivalului Internaţional de Dramaturgie Contemporană a avut loc la Teatrul "Sică Alexandrescu" din Braşov. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.