Icoane şi obiecte de artă tradiţională din secolele XVI - XX au fost vândute, joi seară, într-o licitaţie organizată online de Artmark, pentru aproximativ 100.000 de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Licitaţie de artă tradiţională din colecţia unui important colecţionar bucureştean a avut o rată de adjudecare de 77,8%, iar suma totală a fost de 97.850 de euro.

Icoane, cruci, obiecte din lut, alamă şi cupru argintat, covoare şi alte ţesături, dar şi ceasuri din lemn pictate şi bijuterii vechi de secole au fost scoase la vânzare.

Icoana pe lemn „Răstignirea Domnului”, Ţara Românească, şcoală românească, epoca lui Neagoe Basarab, primele decenii ale secolului XVI, piesă muzeală de colecţie, a avut un preţ de pornire de 4.000 de euro şi a fost vândută pentru un preţ dublu.

O icoană împărătească pe lemn, „Iisus Hristos Împărat şi Mare Arhiereu”, şcoală grecească, 1780, din colecţia Scarlat Lambrino, a fost adjudecată contra sumei de 6.500 de euro, după ce preţul de pornire fusese stabilit la 3.000 de euro.

Un alt lot valoros este o icoană pe lemn cu riză din argint, „Sfântul Ioan Botezătorul - Îngerul deşertului”, Ţara Românească, şcoală grecească, epoca lui Constantin Brâncoveanu, sfârşitul sec. XVII, piesă foarte rară de colecţie, care a fost vândută pentru 6.000 de euro, dublu faţă de preţul de pornire.

Pentru aceeaşi sumă a fost vândută şi icoana împărătească pe lemn „Sfântul Gheorghe ucigând balaurul", şcoală grecească (atelier Muntele Athos), jumătatea secolului XVIII.

Un covor oltenesc din lână, producţie mănăstirească de la sfârşitul secolului XIX, a fost ajudecat contra sumei de 1.600 de euro, dublu faţă de preţul de pornire, iar între altele, un flacon pentru palincă, din sticlă pictată, datând din secolul XVIII, a fost vândut pentru 600 de euro, de şase ori preţul de pornire.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.