Sir Ian McKellen, în vârstă de 81 de ani, va interpreta rolul Hamlet, în care sunt de regulă distribuiţi actori tineri, în prima producţie britanică de teatru pentru care vor fi începute repetiţiile după izolare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Repetiţiile, la care vor fi respectate strict măsurile de distanţare fizică, monitorizare şi igienă, vor începe luni, scrie The Guardian, deşi nimeni nu ştie cu certitudine când va putea fi prezentat spectacolul publicului.

Artele spectacolului reprezintă unul dintre domeniile grav afectate de pandemie. În Marea Britanie, teatrele vor putea fi redeschise pe 4 iulie, după aproximativ patru luni de când au fost închise ca măsură de prevenire a răspândirii coronavirusului, dar nu pentru producţii live. Este estimat că aproximativ 70% dintre ele vor rămâne fără bani până la finalul anului.

Odată cu noul „Hamlet”, Ian McKellen va reveni la rolul pe care l-a jucat în urmă cu 50 de ani. Spectacolul este produs de Bill Kenwright şi regizat de Sean Mathias, acesta fiind primul lui titlu în primul său sezon la Theatre Royal Windsor.

Mathias a spus că este încurajator că pot măcar începe lucrul la spectacol, chiar dacă nu este cunoscut când îl vor putea prezenta.

Castingul neconvenţional este o practică inclusă în teatru acum. Hamlet este, în mod tradiţional, cel mai râvnit rol de actorii tineri. Specialiştii au dezbătut mult timp dacă personajul are 30 de ani, aşa cum este menţionat la un moment dat în piesa lui William Shakespeare, sau mai puţin, aşa cum par să indice caracteristicile lui. 

„Mă simt norocos să pot lucra din nou, mulţumită optimismului lui Bill Kenwright şi invitaţiei lui Sean Mathias de a reexamina Hamlet, după 50 de ani de la prima mea încercare. Aşa că acum ne întâlnim din nou. Nu ştiu când, dar ştiu unde - Theatre Royal Windsor!”, a transmis McKellen.

Mathias şi McKellen au lucrat împreună de mai multe ori şi au fost parteneri timp de zece ani, în anii 1980. După Hamlet, Ian McKellen va juca rolul Firs într-o nouă producţie a piesei „Livada de vişini”, după Anton Cehov.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.