Ian McKellen a reluat rolul lui Hamlet pentru o nouă versiune cinematografică realizată la Theatre Royal Windsor, unde l-a interpretat pe prinţul tragic al lui Shakespeare în 2021. Aceasta va fi difuzată în cinematografele din Marea Britanie pentru o singură seară, în 27 februarie, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Descris de distribuitorul Kaleidoscope ca fiind o "întorsătură modernă unică" a tragediei lui Shakespeare, filmul foloseşte aproape toate încăperile teatrului şi îl transformă în castelul Elsinore, "de la temniţa din subsol până la crenelurile de pe acoperiş".

Filmul îl reuneşte pe McKellen cu membrii distribuţiei din acea producţie care nu ţine cont de vârstă şi sex, printre care Frances Barber, Jonathan Hyde, Jenny Seagrove şi Francesca Annis. De asemenea, îl are în rol principal pe Steven Berkoff, care a plecat după primele reprezentaţii în avanpremieră, pe fondul unor dezacorduri şi tensiuni cu actriţa Emmanuella Cole, care a plecat şi ea. Berkoff l-a interpretat iniţial pe Polonius în versiunea scenică.

Hamlet, în care McKellen a ţinut discursuri atât pe o bicicletă de gimnastică, cât şi la frizerie, a primit recenzii mixte din partea criticilor atunci când a fost lansat în vara anului 2021. A fost pentru prima dată când McKellen a preluat rolul de când l-a jucat într-un turneu în Marea Britanie şi Europa în 1971 cu Prospect Theatre Company. Apoi a interpretat din nou personajul la Festivalul de la Edinburgh în 2022, împărţind rolul cu dansatorul danez Johan Christensen într-o producţie regizată şi coregrafiată de Peter Schaufuss.

Noul film este regizat de Sean Mathias, care a pus în scenă "Hamlet" şi "Livada de vişini" cu aceeaşi companie de actori în Windsor. Proiecţia va include o sesiune înregistrată de întrebări şi răspunsuri cu McKellen şi Mathias. Filmul este produs de Bill Kenwright, care a murit în octombrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.