Horia Mihail va relua turneul „Pianul călător” pe 24 iunie şi va susţine concerte în aer liber în mai multe oraşe din ţară, se arată într-un comunicat remis News.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceasta va fi a zecea ediţie a turneului iniţiat de pianist pornind de la exemplul dat de Franz Liszt.

Horia Mihail va prezenta un repertoriu prin care va marca 250 de ani de la naşterea compozitorului Ludwig van Beethoven.

Concertele vor avea loc între 24 iunie şi 5 iulie, în aer liber, în mai multe oraşe din ţară.

Începând din 2011, Horia Mihail a vizitat zeci de oraşe din ţară însoţit de pianul călător sau cântând pe pianele din oraşele în care a ajuns. Acum, pianele călătoare puse la dispoziţie de Radio România sunt încredinţate comunităţilor din Tulcea, Caracal, Deva, Alba Iulia şi Roman.

„Pianul călător a reprezentat practic o reinventare a mea din punct de vedere profesional şi nu numai. A fost în primul rând o provocare pe care am acceptat-o şi care s-a dezvoltat în timp într-un fel de a fi din punct de vedere profesional. Mai mult decât atât, Pianul călător a devenit un brand, apreciat de tot mai mulţi oameni, lucru care m-a făcut să îmi dau seama că ceea ce facem este bine”, a transmis Horia Mihail.

În urma acestor turnee, pianistul a lansat patru discuri la Editura Casa Radio.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.