Televiziunea History va difuza în premieră două documentare despre evadări ale traficantului de droguri Joaquin “El Chapo” Guzman şi singurul terorist aerian care a deturnat un avion pe teritoriul Statelor Unite ale Americii şi a reuşit ulterior să fugă, D.B. Cooper, pe 3 decembrie, respectiv pe 10 decembrie, de la ora 21.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Documentarul “Mărirea şi decăderea lui El Chapo”, cu durata de două ore, prezintă informaţii fără precedent despre omul din spatele mitului, care a reuşit să fugă din închisoare de două ori până în prezent. De asemenea, materialul va prezenta influenţa cartelului său asupra Statelor Unite, informează History.

Cel de-al doilea documentar, “D.B. Cooper: Caz închis?”, prezintă cazul teroristului aerian D.B. Cooper, care rămâne unul dintre marile mistere nerezolvate ale Statelor Unite ale Americii, inspirând de-a lungul timpului scriitori, regizori şi muzicieni.

Povestea a început pe 24 noiembrie 1971, când un bărbat care purta costum şi cravată, îmbarcat sub numele Dan Cooper, a deturnat un avion al companiei Northwest Orient Airlines cu destinaţia Seatle, Washington. Bărbatul a anunţat echipajul că are o bombă în valiză şi a cerut 200.000 de dolari bani-gheaţă şi patru paraşute. La scurtă vreme după ce a primit răscumpărarea, a sărit din Boeingul 727 pe timp de noapte, undeva între Seatle şi Reno, Nevada, şi nu a mai fost văzut de atunci. În cei 45 de ani de la acest jaf, FBI a investigat peste o mie de potenţiali suspecţi.

Televiziunea History, în prezent existentă în peste 302 milioane de locuinţe din toată lumea, priveşte istoria dintr-o perspectivă diferită, celebrând oamenii cu iniţiativă care ies din mulţime şi îşi lasă amprenta asupra lumii.

History, principala televiziune din portofoliul A+E Networks UK, a aderat la ARMA în februarie 2013, când a lansat un feed de transmisie localizat, putând, astfel, să asigure grile de programe personalizate pentru România.

Canalele History şi History HD sunt disponibile prin Digi, Telekom, UPC, iNES IPTV şi Orange TV.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.