Postul de televiziune History marchează 75 de ani de la încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial prin difuzarea, sâmbătă şi duminică, a patru documentare tematice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sâmbătă, telespectatorii vor putea viziona producţii care prezintă aspecte mai puţin cunoscute ale războiului, de la dependenţele de droguri ale naziştilor, în „Hitler şi drogurile”, la ideologia extremistă devenită religie, în „Biblia naziştilor”.

Duminică, documentarul „Regele care l-a păcălit pe Hitler” îl aduce în prim-plan pe regele Mihai I în momentul crucial al „întoarcerii armelor”, iar „Ziua Z: Am luptat în Normandia” reconstituie începutul victoriei Aliaţilor pe Frontul de Vest.

Documentarul „Hitler şi drogurile” va fi difuzat sâmbătă, de la ora 13.00. El explorează originea, impactul şi efectele pe termen lung ale consumului de droguri sponsorizat chiar de stat, care a a contribuit la expansiunea şi, în cele din urmă, la prăbuşirea celui de-al Treilea Reich.

„Biblia naziştilor” va începe la ora 14:35. El sondează psihologia statului nazist, dezvăluind substratul ocult al ideologiei naţional-socialiste. Din acest melanj bizar de legende, ritualuri, religie şi poveşti, cel de-al Treilea Reich şi-a creat propria sa credinţă, conducând o naţiune către război şi genocid.

„Regele care l-a păcălit pe Hitler” va fi difuzat pe duminică, de la ora 13:00. Regele Mihai vorbeşte despre războiul secret dus împotriva lui Hitler, dar şi a lui Stalin, într-o producţie care are la bază imaginile înregistrate de John Florescu, în cadrul unei sesiuni de discuţii avute la reşedinţa din Bucureşti a fostului suveran.

„Am luat trenul spre Berlin să vedem ce ar fi rezervat cealaltă cale şi am avut un prânz cu Hitler. Nu a fost deloc o întâlnire plăcută”, aşa începe relatarea celei mai impresionante răsturnări de situaţie din Al Doilea Război Mondial, în care un rege în vârstă de nici 23 de ani a decis arestarea prim-ministrului Ion Antonescu, renunţarea la sprijinul acordat Germaniei şi alăturarea României Aliaţilor.

„Ziua Z: Am luptat în Normandia” va putea fi urmărit de la ora 14:00. Documentarul examinează modul în care Operaţiunea Cobra le-a permis Aliaţilor să treacă în Franţa, jucând un rol crucial pentru asigurarea victoriei acestora în campania din Normandia. Filmul este construit pe baza fotografiilor de recunoaştere recent scoase la iveală, relizate în timpul bătăliei, precum şi în zilele şi săptămânile de după finalizarea acesteia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.