Reputatul dirijor vienez Sascha Goetzel va conduce, pe 16 aprilie, la Sala Radio, un concert care va cuprinde compoziţii Haydn, Mozart şi Beethoven.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Goetzel şi-a început cariera ca violonist al Filarmonicii din Viena şi este în prezent director artistic onorific al Orchestrei Filarmonice Borusan din Istanbul şi dirijor principal invitat al Orchestrei Filarmonice din Sofia.

Concertul Orchestrei Naţionale Radio, cu participarea violoncelistului Răzvan Suma, va începe la ora 19.00, la Sala Radio, şi va fi transmis pe frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical şi online, pe site-urile radioromaniacultural.ro şi romania-muzical.ro.

Printre proiectele derulate în acest an de dirijorul Sascha Goetzel se numără albumul „Piazzolla Stories” - dedicat împlinirii a 100 de ani de la naşterea compozitorului argentinian - înregistrat cu Filarmonica din Monte Carlo şi apărut la casa de discuri Warner Classics în februarie. Cele mai recente concerte internaţionale ale lui au avut loc în Coreea de Sud, unde a dirijat KBS Symphony Orchestra şi a participat la Festivalul Internaţional de Muzică din Tongyeong.

Într-o lume artistică deseori măcinată de orgolii şi gelozii, Haydn şi Mozart au fost buni prieteni, s-au respectat şi şi-au admirat reciproc creaţiile. Mozart a fost inspirat, mai ales în prima parte a carierei sale, de Haydn, căruia i-a dedicat şase cvartete de coarde. La rândul său, Haydn îl considera genial pe Mozart. Privit la vremea sa ca cel mai important compozitor european, Haydn a fost pentru scurt timp şi profesor al tânărului Beethoven.

Programul concertului de la Sala Radio cuprinde: Mozart - Simfonia nr. 1, Haydn - Concertul nr. 4 pentru violoncel şi orchestră şi Beethoven, Simfonia nr. 6 - „Pastorala”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.