Premiul "cea mai râvnită carte a târgului" la Târgul Gaudeamus de pe litoral, care s-a încheiat miercuri, a fost acordat editurii Arthur (Grupul Editorial ART), pentru seria "Harry Potter”, de J.K. Rowling.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cea de a IX-a ediţie a Caravanei Gaudeamus, organizată de Radio România pe Litoral, s-a derulat sub semnul a două aniversări - 100 de ediţii ale Târgului Gaudeamus şi 50 de ani de la inaugurarea Radio Vacanţa.

Peste 10.000 de vizitatori au trecut pragul târgului, la fel de mulţi participanţi au fost la concertele susţinute de Orchestrele Radio România şi aproape 50 de evenimente editoriale găzduite la această ediţie estivală. 

Premiile Târgului Gaudeamus au fost acordate prin votul publicului. Trofeul Gaudeamus: locul 1 - editura Nemira, locul 2 - editura Trei şi locul 3  - Grupul Editorial ART. 

Premiul pentru "cea mai râvnită carte a târgului” a revenit seriei "Harry Potter”, de J.K. Rowling, apărută la editura Arthur, fiind cea mai votată de către vizitatori. Trofeul Presei a revenit cotidianului "Cuget Liber” - secţiunea publicaţii şi postului Pro TV - secţiunea TV. Premiul Miss Lectura a fost câştigat de Raluca Brian, studentă la Secţia Comunicare şi Relaţii Publice a Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii Bucureşti. 

Concursul “Gaudeamus în 100 de cuvinte”, derulat pe pagina Facebook Radio România Gaudeamus, este menit să îi provoace pe toţi cei care îndrăgesc Târgul Gaudeamus la un schimb de replici, amintiri şi idei. Concursul se desfăşoară până la data de 31 august, pe baza mesajelor cu conţinut 100% personal, postate de vizitatori pe pagina târgului. Premiul constă în vouchere în valoare totală de 1.000 de lei, care pot fi utilizate pentru achiziţia de cărţi de la Târgul Internaţional Gaudeamus. Câştigător al acestui premiu va fi desemnat mesajul care va obţine cel mai mare număr de aprecieri, indiferent de formula de prezentare aleasă. Editurile care susţin acest proiect sunt: Trei, Grupul Editorial Art, Grupul Editorial Corint, Herald, Nemira, Polirom, RAO, Humanitas şi Niculescu.

Cel de-al doilea concurs găzduit pe pagina Facebook Radio România Gaudeamus, în intervalul 12 - 31 august, se adresează pasionaţilor de fotografie, care sunt invitaţi să posteze pe pagina târgului una, două sau chiar trei fotografii din arhiva proprie, realizate la Gaudeamus. Cea mai apreciată imagine (conform numărului de like-uri obţinute) îi va aduce fotografului un premiu care constă într-un voucher pentru o fotocarte CEWE XXL Panoramică, de 154 de pagini, în valoare de 862 de lei. Cele mai apreciate 10 fotografii vor fi incluse, cu acordul autorilor, în expoziţia foto Gaudeamus 100, care va fi amenajată la Târgul Internaţional Gaudeamus.

Târgul Gaudeamus Litoral 2017 a fost organizat de Radio România, prin Centrul Cultural Media şi Radio Constanţa, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanţa.

Preşedintele de onoare al acestei ediţii a fost domnul Decebal Făgădău, primarul oraşului Constanţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.