„Harap-Alb”, cel mai mare spectacol de teatru de stradă realizat în România, va fi prezentat în ultimul weekend al festivalului B-FIT in the Street!.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În al patrulea şi ultim weeend de festival vor fi prezentate în total 15 spectacole din Italia, Rusia, România, Portugalia, Spania şi Germania.

Din program fac parte spectacole mobile, o paradă, ateliere pentru copii, reprezentaţii de echilibristică şi numere de jonglerii cu focul.

Titlul ediţiei cu numărul 10, „O poveste românească în Anul Centenarului”, a fost inspirat de prezentarea în premieră la B-FIT in the Street! 2018 a celui mai mare spectacol de teatru de stradă realizat în România până în acest moment.

O producţie a Centrului Cultural al Municipiului Bucuresti - Arcub, spectacolul „Harap-Alb” reinterpretează povestea lui Ion Creangă cu ajutorul tehnologiei.

Realizarea producţiei a necesitat trei luni şi o echipă formată din sute de constructori, costumieri, tehnicieni, muzicieni, actori şi acrobaţi.

„Harap-Alb”, dramatizare semnată de Adrian Batista şi Peter Kerek, are o durată de o oră şi 10 minute. Respectă firul narativ al poveştii, dar oferă mai multe dimensiuni poveştii originale - marionete gigant, înalte de patru până la şapte metri, gândite de scenografa Oana Radu, elemente de acrobaţie introduse de Adrian Batista, şi muzică live, compusă de Cornel Ilie şi interpretată de trupa Cobzality şi de taraful Cazanoi. 

Spectacolul va avea premiera sâmbătă, de la ora 22.20, în Piaţa Universităţii, şi va încheia cea de-a zecea ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă Bucureşti B-FIT in the Street! cu reprezentaţia de duminică, de la ora 22:20, tot în Piaţa Universităţii. 

În ambele zile de weekend, piaţeta din faţa Teatrului Odeon va găzui spectacole de jonglerii cu foc şi de echilibristică din România şi Italia, iar Piaţa Universităţii şi Centrul istoric vor fi populate de artiştii unor spectacole mobile internaţionale. În Parcul Kretzulescu poate fi vizionat atât sâmbătă, cât şi duminică, un spectacol-instalaţie din Portugalia care transformă spaţiul public într-o poezie vizuală.

Centrul istoric este gazda spectacolelor Teatrului Masca, iar în timpul zilei, în Parcul Cişmigiu vor avea loc ateliere pentru copii, printre care un atelier de actorie şi pantomimă, un atelier de percuţie şi un atelier de handmade.

Sâmbătă, de la ora 20.50, în Piaţa „George Enescu”, are loc singura reprezentaţie a spectacolului nocturn „TRANSIT.ion”. Adus în România de compania de teatru Pan.Optikum din Germania, producţia este o adaptare a piesei „Soarele şi moartea”, scrisă de libanezul Wajdi Mouawad. Cu o echipă de 30 de actori, dansatori, muzicieni, artişti şi tehnicieni, producţia înseamnă acrobaţii aeriene, jocuri de lumini, foc şi artificii.

După spectacol, artiştii care vor performa în acest weekend de festival vor porni într-o paradă pe Calea Victoriei şi Bulevardul Regina Elisabeta, cu oprire în Piaţa Universităţii, unde, de la ora 22.20 va avea loc premiera „Harap-Alb”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.