Guvernul va plăti de la bugetul de stat banii necesari pentru a completa suma strânsă din donaţii astfel încât să fie achiziţionată sculptura ”Cuminţenia pământului” şi, în acelaşi timp, va fi constituit un fond de strângere de bani pentru opere de artă de tezaur, în care vor putea fi făcute donaţii atât pentru sculptura lui Brâncuşi, cât şi pentru alte opere, au declarat surse guvernamentale potrivit cărora achiziţionarea ”Cuminţeniei pământului” se va face până la finalul lunii noiembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit surselor citate, Guvernul a adoptat în şedinţa de miercuri o Ordonanţă de urgenţă potrivit căreia se vor suplimenta de la bugetul de stat fondurile necesare achiziţionării sculpturii ”Cuminţenia pământului”.

Proprietarii sculpturii cer 11 milioane de euro pentru aceasta, iar Guvernul a anunţat iniţial că va plăti din buget 5 milioane euro şi că va aduna 6 milioane euro din donaţii. Statul nu a reuşit însă să strângă din donaţii decât 1 milion de euro.

Executivul a mai decis, însă, crearea unui un fond de strângere de bani pentru opere de artă de tezaur. În acest fond se vor putea dona în continuare bani pentru ”Cuminţenia pământului”, dar şi pentru alte opere de tezaur, au precizat aceleaşi surse.

Campania de donaţii pentru ”Cuminţenia pământului” a început la jumătatea lunii aprilie şi s-a încheiat la sfârşitul lunii septembrie.   

La momentul încheierii campaniei, avocatul proprietarilor sculpturii, Bogdan Grabowski, a declarat pentru News.ro că proprietarii speră ca tranzacţia să se încheie aşa cum au convenit cu Guvernul în luna martie, iar dacă s-ar pune problema unui alt termen pentru plata celor 11 milioane de euro, atunci acesta trebuie să fie ”rezonabil” şi să nu depăşească sfârşitul anului.

Termenul convenit iniţial cu proprietarii pentru plata sumei de 11 milioane de euro a fost 31 octombrie. Surse guvernamentale au precizat miercuri că achiziţia ar urma să se realizeze până la sfârşitul lunii noiembrie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.