Purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, a declarat, miercuri, că Guvernul nu ia în calcul ”deocamdată” să facă o altă nominalizare pentru Consiliul de Administraţie al TVR şi a precizat că este dreptul Comisiilor de cultură ale Parlamentului să dea vot negativ la audierea lui George Orbean.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este dreptul Comisiei (de cultură - n.r.) să aibă un aviz negativ. Guvernul şi-a nominalizat o persoană, persoana respectivă a beneficiat de voturile Consiliului. Nu suntem implicaţi mai mult în această procedură”, a declarat, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, întrebat fiind de către jurnalişti cum a apreciat Executivul prestaţia lui George Orbean la audierile de marţi de la Comisiilor de cultură din Parlament.

El a precizat că Guvernul nu a luat în calcul ”deocamdată” o altă nominalizare pentru  Consiliul de Administraţie al TVR.

Candidatul la postul de preşedinte-director general al TVR, George Orbean, a primit aviz negativ din partea comisiilor parlamentare de cultură, arte şi mass-media, cu 18 voturi ”împotrivă” şi 15 ”pentru”, în urma audierilor din cadrul comisiilor unde nu a prezentat un plan concret de redresare a instituţiei.

George Orbean a fost ales de către membrii noului Consiliu de Administraţie al TVR în funcţia de preşedinte-director general al televiziunii publice, cu un mandat de patru ani, Orbean având şapte voturi favorabile, faţă de cele şase primite de Irina Radu.

Reuniţi la Palatul Parlamentului într-o primă şedinţă, membrii Consiliului de Administraţie l-au ales ca preşedinte-director pe general al TVR pe George Orbean, reprezentantul Guvernului în CA. Informaţia a fost confirmată pentru News.ro de către noul director general.

Orbean a fost propus de Guvern şi a fost ales cu 7 voturi din 13 de către membrii noului Consiliu de Administraţie al TVR. Irina Radu, propunerea PSD pentru şefia CA, a primit 6 voturi favorabile.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.