Romanicerul Guillaume Musso confirmă statutul de autor preferat al francezilor cu puţin peste 259.000 de exemplare din cărţile sale vândute între 1 iulie şi 18 august, a anunţat editura sa Calmann-Levy, citată de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit săptămânalului de specialitate Livres Hebdo, Guillaume Musso ocupă primul loc în Top 20 al celor mai bune vânzări (toate ediţiile incluse) împreună cu ediţia de buzunar pentru "La jeune fille et la nuit" (Le Livre de poche).

Cel mai recent roman al său "La vie secrète des écrivains" figurează în clasament (pe locul 17) şi ocupă primul loc (pentru a 20-a săptămână) în topul celor mai bine vândute romane. Acest roman a fost vândut în peste 511.000 de exemplare, de la lansare în aprilie, potrivit editorului său. 

De opt ani, Guillaume Musso este cel mai bine vândut autor în Franţa. Peste 1,6 milioane de exemplare au fost vândute în ultimul an. 

De altfel, trei autori, ale căror cărţi tocmai au apărut, au reuşit să se plaseze în fruntea listei cu cele mai vândute romane. 

Este vorba despre Sorj Chalandon, care intră pe locul 13 cu "Une joie féroce" (Grasset), un roman despre o femeie bolnavă de cancer la sân care organizează împreună cu trei prieteni jaful unui magazin de bijuterii, apoi Jean-Paul Dubois (locul 17) cu "Tous les hommes n'habitent pas le monde de la même façon" (L'Olivier) în care povesteşte cum ajunge în închisoare un bărbat blând şi paşnic, şi Laurent Binet (locul 23) care inversează cursul Istoriei în "Civilizations" (Grasset) imaginându-şi Europa invadată de incaşi la începutul secolului al XVI-lea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.