MA RA MU, grupul format din opt artişti care cântă colinde tradiţionale în versiune contemporană, va susţine pe 15 decembrie un concert de Crăciun la ICR Londra.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

MA RA MU este un concept creat în anul 2022 de către opt artişti - fraţii Hojda (Ligia, Maria, Flavia, Francesca şi Iuliu Augustin), fraţii Pavel & Corneliu Ulici şi Sergiu Cătană -, din dorinţa de a duce mai departe moştenirea muzicală, în versiune contemporană.

„Am umblat prin sate să ascultăm poveştile bătrânilor şi să culegem melodii ştiute numai de ei, lucruri care, deşi au fost acoperite de «praful» trecerii timpului, poartă cu ele istorii nespuse. Ne-am dorit ca atmosfera sonoră a vocilor, completată de cea vizuală să împletească cele două lumi, cea contemporană şi cea arhaică. Fiecare detaliu a fost ales pentru ca vechiul şi noul să se îmbine într-un mod firesc şi natural, iar fiecare alegere pe care am făcut-o a fost gândită în aşa fel încât să existe unitate. Dorinţa noastră este să transmitem mai departe cântul”, spun membrii MA RA MU.

Pavel Ulici - actor şi muzician, a debutat pe scena teatrului „Act" în spectacolul „Jocuri în curtea din spate”, colaborând apoi cu diverse teatre independente şi de stat. A fost protagonistul filmului „Minte-mă frumos în centrul vechi” şi a avut apariţii în producţiile „The Sons of Liberty”, „Metal Hurlant” sau „Dragon Heart”. A dezvoltat un proiect muzical indie-alternativ împreună cu Flavia Hojda. Îşi ia doza de adrenalină din colindatul munţilor şi dealurilor pe bicicletă. Consideră că muzica şi actoria sunt instrumentele potrivite pentru el, prin care să îşi exprime gândurile, emoţiile şi personalitatea.

Ligia Hojda - artist independent (songwriter şi interpret), îşi compune propriile piese în colaborare cu alţi artisti. A fost semifinalistă la „Vocea României” 2014. A lansat single-uri precum „Fire Gun”, „Like the Sun”, „Nomazi”. Muzica Ligiei conţine aroma nordică, de acasă, înfăşurată în stilul indie-folk pop cu elemente electronice. „Pentru mine, muzica e cea mai frumoasă formă de artă prin care poţi să te exprimi, e în interiorul nostru şi în jurul nostru. E şi o formă de terapie străveche care îl ajută pe om să călătorească prin viaţă.”

Alexandra Maria Hojda - muzician, songwriter, interpret, cântă şi ne descântă încă din fragedă pruncie. De atunci, a căutat să se integreze în contexte care să îi ofere posibilitatea de a-şi explora calităţile versatile ale vocii. De-a lungul timpului a colaborat cu diferiţi artişti, iar în prezent cântă cu Thy Veils, Daniel Dorobanţu, TM Groove, Lucifer-A Rock Opera.

Sergiu Cătană - muzician, interpret, instrumentist percuţionist. Se formează în muzica clasică pe băncile şcolii, dar se desprinde timpuriu de aceasta croindu-şi propriul drum prin lumea muzicii improvizate, care acum e şi-acum dispare. Se poziţionează în timp şi spaţiu la intersecţia secolelor XX şi XXI, în Timişoara. Se caracterizează ca stil prin ruperea conceptelor predefinite, lăsând loc celor noi să se contureze. Motto: „Ce a fost are să mai fie, ce are să fie… fie!”.

Flavia Hojda este actriţă şi interpret. A jucat în filme, pe scenele teatrelor din Bucureşti dar şi în unele seriale sau reclame. Cei mai mulţi o cunosc ca protagonista filmelor „Selfie" şi „Selfie 69". A absolvit facultatea de teatru la UNATC. În afară de actorie, se exprimă prin muzică şi alături de Pavel Ulici cântă într-un band acustic de indie/alternativ.

Iuliu Augustin lucrează în industria IT, în zona de management, iar muzica reprezintă pentru el un aliat cu ajutorul căruia se transpune într-o altă realitate decât cea cotidiană. Se descrie ca fiind cu picioarele pe pământ dar cu sufletul orientat spre cer, mărturisind că din când în când îi face plăcere să facă câţiva paşi, să simtă cum se desprinde de sol, iar cerul îl îmbrăţişează. Pe lângă muzică, este pasionat de fotografie şi zborul cu parapanta.

Francesca Hojda este interpret, songwriter şi studentă la Facultatea de Istorie. Muzica pe care o scrie abordează stiluri din zona pop, indie, r&b, baroque-pop şi e mai degrabă ca un jurnal, pentru că întotdeauna a scris despre propriile experienţe şi emoţii. Până când îşi va lansa cântecele, urcă melodii pe canalul de YoTube şi a dezvoltat o comunitate în continuă creştere pe Tik Tok. A studiat muzică timp de 12 ani de-a lungul cărora a participat şi la concursuri sau show-uri tv printre care X Factor şi Vocea României Junior.

Corneliu Ulici - actor şi cântăreţ, a fost cunoscut de publicul larg mai întâi ca membru al trupei BLISS, apoi pentru rolurile sale în filme româneşti şi străine, voice-over sau ca prezentator TV. „Să pot să cânt, să celebrez iubirea şi viaţa, asta mă face fericit. Dintre toate lucrurile generatoare de bucurie, muzica e cea care mă aduce mai aproape de Cer, în reverenţă şi recunoştinţă înaintea lui Dumnezeu”, spune Corneliu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.