Grupul Editorial Trei aduce cititorilor săi, la cea de-a XVIII-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest (28 mai - 1 iunie), zeci de titluri noi, peste 1000 de cărţi cu reducere de 30%. De asemenea, cele mai importante noutăţi vor fi prezentate în cadrul unor evenimente speciale.
Programul evenimentelor
Lansarea noutăţilor din colecţia Anansi World Fiction: sâmbătă, 31 mai, ora 12:00, scena Arena. Moderator: Bogdan-Alexandru Stănescu - director editorial.
19 iunie Perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României
Lumea văzută de Jose Luis Peixoto. Dialog între scriitorii Jose Luis Peixoto şi Bogdan-Alexandru Stănescu: sâmbătă, 31 mai, ora 16:00, scena Arena.
Atelier Elmer: duminică, 1 iunie, ora 12.00 (la standul editurii)
Noutăţi
Pasionaţii de psihologie vor găsi la Bookfest cartea recent apărută a reputatului profesor, filosof şi psihanalist Vasile Dem. Zamfirescu - "Jurnal de psihanalist". Volumul deschide uşa către cabinetul de psihanaliză şi către lumea interioară care refuză să se supună logicii raţionale a conştientului: vasta şi puternica lume a inconştientului, care ne ghidează uneori în moduri subtile, alteori violente alegerile, deciziile, formele de suferinţă. În colecţia Psihologie practică va apărea "N-ai greşit nimic. Cum să ne vindecăm rănile provocate de narcisici" de Ramani Durvasula, o carte care explică într-o modalitatea accesibilă ce este narcisismul, cum putem scăpa de străduinţa neîncetată de a fi pe placul altcuiva. Din Psihologie-Psihoterapie amintim "Psihoterapia centrată pe focusing" de Eugene T. Gendlin, şi 15 cazuri de terapie psihosomatică. "Cum să tratăm nu doar bolile, ci şi bolnavii" de Jean Benjamin Stora. O apariţie notabilă este cartea "Dezvăluiri din viaţa şi visele lui C.G. Jung" de Aniela Jaffé (colecţia Misterele Inconştientului Colectiv), dar şi volumul 3 din seria de "Opere Complete Marie-Louise von Franz - Simboluri arhetipale in basme. Aventura domniţei" (vol. III). În colecţia Psihologia pentru toţi vom regăsi titluri precum ediţia a doua a volumului "Autoanaliza" de Karen Horney şi "Ce n-aş da să fiu bolnav" de Marc D. Feldman şi Gregory P. Yates.
În colecţia Fiction Connection de la Editura Trei vor fi cărţi remarcabile - traducerea romanului "Jacaranda" de Gael Faye, câştigătorul Prix Renaudot 2024, un nou titlu de Liane Moriarty - "Cât ai clipi, Lumina ce lipsea" de Nino Haratischwili, "Năluci flămânde" de Kevin Jared Hosein, care ne introduce în atmosfera Caraibelor din anii `40, un nou roman de Tan Twan Eng, "Grădina ceţurilor din amurg", dar şi reeditarea titlului "Regina mea" de Jean-Baptiste Andrea, câştigătorul Premiului Goncourt 2023 pentru "Mereu cu gândul la ea". O apariţie inedită este volumul colectiv (cu contribuţii anonime) "Vreau îngrijit" de Gillian Anderson, care vorbeşte despre fantasmele femeilor secolului XXI - cartea a stârnit reacţii dintre cele mai diverse încă de la apariţia ediţiei originale (Want).
În colecţia Fiction Connection. Crime, la standul Trei, vor fi thrillere extraordinare ale îndrăgitelor scriitoare britanice Ruth Ware - "Un cuplu perfect" şi Lucy Foley - "Ospăţul de la miezul nopţii", dar şi un nou volum din seria "Jack Reacher" de Lee & Andrew Child, "Prins în capcană". Tot la standul editurii se va afla şi volumul 8 din seria "Millennium" - "Ochii linxului", thrillerul olfactiv "Fragrancia" de Paul Richardot şi multipremiatul bestseller internaţional "Toate culorile întunericului" de Chris Whitaker.
Imprintul Anansi. World Fiction aduce cititorilor titluri noi în seriile Anansi.Contemporan, Anansi.Clasic şi Anansi.Blues, precum "Huriile" de Kamel Daoud, câştigătorul Premiului Goncourt 2024, "Câinii din Galveias" de Jose Luis Peixoto - scriitor portughez invitat la Bookfest, ultimul roman scris de Paul Auster, "Baumgartner", "Trezorierul-şef" de Yannick Haenel, "Să ai totul" de Marco Missiroli, "Joc de lumini" de Daniel Kehlmann, "Copilărie. Adolescenţă. Dependenţă - Trilogia Copenhagăi" de Tove Ditlevsen, "Boulder" de Eva Baltasar, "Albine şi tunete îndepărtate" de Riku Onda, "Tânărul Mungo" de Douglas Stuart, "Autobiografia roşului" de Anne Carson sau "Frumoasa doamnă Seidenman" de Andrzej Szczypiorski.
Pentru iubitorii de nonficţiune, Editura Trei aduce în prim-plan colecţia FilosoFii - cu subcolecţiile Agora şi Academos -, recent apărută sub coordonarea Magdalenei Mărculescu. Primele titluri sunt: "Mintea de pe urmă. Breviar de filosofie practică" de Cristian Iftode, "Patologiile puterii. Gândurile unui convalescent" de Theodor Paleologu, "Androginul. Despre suflet şi cetate" de Cătălin Partenie, "Istoria sexualităţii, volumul 1: Voinţa de a şti" (traducerea inedită a celor patru volume ale "Istoriei sexualităţii" e semnată de Bogdan Ghiu), "Inventarea binelui şi răului. Istoria culturală a moralităţii" de Hanno Sauer şi "Filosofie şi viaţă. Marile întrebări despre cum să trăim" de A.C. Grayling. Colecţia va fi lansată săptămâna viitoare (19-23 mai) printr-o săptămână de dezbateri şi întâlniri cu autori, scriitori şi editori, în cadrul FilosoFII Fest, despre care puteţi citi mai multe pe blogul editurii.
Colecţia de Istorie se îmbogăţeşte cu titluri cum ar fi "Pământul transformat. O istorie nespusă" de Peter Frankopan, autorul bestsellerurilor "Drumurile mătăsii" şi "Noile drumuri ale mătăsii". "Prezentul şi viitorul lumii" şi "Despre libertate" de Timothy Snyder. Alte apariţii notabile pentru iubitorii de nonficţiune sunt: "Frumuseţea căderii. O viaţă în căutarea gravitaţiei" de Claudia de Rahm, "Odiseea" de Stephen Fry, dar şi un nou volum de eseuri de Pascal Bruckner, "Sfinţenia papucilor de casă. Despre renunţarea la lume".
Pe raftul autorilor români publicaţi la Editura Trei în această primăvară va fi o nouă carte de Vasile Dem.Zamfirescu, "Jurnal de psihanalist", un nou volum de povestiri de Remus Boldea, "Degeaba ai citit atâtea cărţi", romanul "Dezrădăcinaţii" de Cătălin Ceauşoglu, dar şi o nouă ediţie a cărţii de poezie "Efectul pervers", de Petronela Rotar.
Tinerii cititori se vor bucura de titlurile noi din colecţia Young şi New Adult, aflate acum sub umbrela editurii Pandora M: volumul doi al seriei "Casa Marionne - Umbrele casei Pearl" de J.Elle, un debut surprinzător - "Să priveşti spre zei sângeroşi" de Molly X. Chang, "De şase ori iunie" de Daisy Garrison, un romance perfect pentru vară, precum şi "Sufletele noastre zbuciumate" - un stand-alone de Morgane Montcomble, autoarea îndrăgitei serii "Anotimpuri".
Una dintre apariţiile-eveniment la Pandora M este "Băiatul, bivolul şi iepurele. Parabole despre iubire, compasiune şi comunitate" de Regina Linke, o carte-cadou pentru orice vârstă: o colecţie de meditaţii bazate pe cei trei stâlpi ai filosofiei orientale, ilustrate în antica tehnică de pictură chineză gongbi.
Cei mai mici cititori sunt aşteptaţi în standul Trei de la Bookfest 2025 cu poveşti ilustrate din colecţia PanDa. Vor găsi noi titluri de Sven Nordqvist, "Unde este sora mea?" şi "Drumul spre casă", "Ceai de fragi în vizuina bursucului" şi "Fetiţa şi biblioteca ambulantă" de Eulàlia Canal, dar şi poveşti captivante în faimoasa serie "Elmer", de David McKee: "Elmer caută şi găseşte numere", "Elmer şi cadoul". Titluri inedite vor apărea şi în seria "Cine? Ce? Unde?": "Cine este Harry Styles?" şi "Care este povestea LEGO?". În colecţia Literati, pentru copii de 8-12 ani, vor apărea romanul multipremiat "Calul de război" de Michael Morpurgo şi "Eu sunt rebel" de Ross Montgomery - două poveşti minunate despre eroism şi legătura extraordinară dintre oameni şi animalele îndrăgite.
În colecţia Lifestyle editorii au pregătit volumele "Reprogramează-ţi creierul. Ieşi din tipare, gândeşte diferit şi fă o schimbare durabilă" de Nicole Vignola, "Efectul ritualului. De la obicei la ritual, valorifică puterea uimitoare a acţiunilor zilnice" de Michael Norton şi "Această carte îţi poate salva viaţa. Sfaturi de sănătate de zi cu zi pentru a te îngrijora mai puţin şi a trăi mai bine" de Dr.Karaj Rajan.
Cărţile editurii Trei vor fi la standul B12 din Pavilionul B2 Romexpo.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.