Grupul de firme Clever reacţionează la ceea ce numeşte "acuzaţii grave" lansate la adresa sa în spaţiul public fără "vreo minimă şi necesară dovadă", calificându-le drept "minciuni generate de interesele comerciale ale unor personaje care au mai multă sau mai puţină notorietate" pe piaţa pe care activează. Reprezentanţii grupului precizează că Grupul Clever respectă legea şi instituţiile statului român, îşi respectă partenerii de afaceri, îşi respectă concurenţii, pe cei care aleg să activeze corect în această piaţă şi plăteşte milioane de euro anual impozite şi taxe, spre deosebire de acuzatorii săi despre care afirmă că au deja un “renume” construit în ultimele decenii, de “neplătitori” de taxe. "Nu permitem nimănui să ne terfelească în spaţiul public şi ne rezervăm dreptul de a ne apăra interesele, imaginea societăţilor, angajaţilor şi a asociaţilor grupului nostru de firme, prin accesarea tuturor căilor legale", avertizează Clever.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Având în vedere că în ultimele zile, în mediul public, s-au făcut mai multe acuzaţii grave la adresa grupului nostru de firme, inclusiv în şedinţe publice ale unor instituţii ale statului, fără a fi adusă vreo minimă şi necesară dovadă, respingem toate aceste acuzaţii, care sunt pur şi simplu niste minciuni, generate de interesele comerciale ale unor personaje care au mai multă sau mai puţină notorietate pe piaţa în care activăm. Grupul nostru de firme şi asociaţii acestuia respectă legea şi instituţiile Statului Român, îşi respectă partenerii de afaceri, îşi respectă concurenţii, pe cei care aleg să activeze corect în această piaţă şi plăteşte milioane de euro anual impozite şi taxe, spre deosebire de acuzatorii noştri care au deja un “renume” construit în ultimele decenii, de “neplătitori” de taxe", transmite Grupul Clever într-un comunicat.

Totodată, subliniază că este un motiv de mândrie faptul că un grup de firme 100% româneşti "încearcă şi reuşeşte să facă performanţă în două pieţe extrem de competitive, şi anume, piaţa de televiziune şi piaţa de drepturi sportive" precizând că în grupul de firme Clever lucrează peste 600 de persoane, profesionişti în domeniu.

"Este nedrept şi jignitor ca munca lor să fie umbrită de acuzaţiile şi alegaţiile unor iresponsabili", menţionează grupul.
De asemenea, face mai multe precizări şi clarificări referitoare la transparenţa structurii societăţilor din grup, relaţia de colaborare cu grupul de firme RCS-RDS, dar şi cu alţi operatori de comunicaţii, precum şi la faptul că modul în care a reuşit să gestioneze o serie de drepturi sportive importante a făcut posibil ca abonatul/clientul/consumatorul oricărei reţele de cablu să aibă acces la aproape toate compeţiile sportive majore.

"Structura tuturor societăţilor din grupul nostru de firme este una 100% transparentă formată exclusiv din cetăţeni români. Legea audiovizualului obligă orice post de televiziune să-şi declare beneficiarul real, iar grupul nostru de firme s-a conformat depunând documente la CNA în acest sens. În acelaşi timp, oricine poate verifica la Registrul Comerţului, acţionarii companiilor din grup, acestea fiind prezentate într-un mod transparent. Orice afirmaţii publice contrare sunt absurde, mincinoase şi calomnioase, afectandu-ne relaţiile cu angajaţii, partenerii şi cu autorităţile", afirmă reprezentnaţii Grupului Clever..

De asemenea, afirmă că relaţia de colaborare a grupului u grupul de firme RCS-RDS este una strict profesională, la fel cum este cu toate celelalte companii din industria telecom.

"Ne respectăm reciproc, ne înţelegem nevoile şi încercăm să construim o relaţie win-win. Orice alte speculaţii şi insinuări sunt dezinformări grosolane. Grupul nostru de firme a construit, în ultimii 5 ani, relaţii de colaborare echilibrate, corecte şi reciproc avantajoase cu toţi operatorii de comunicaţii: Orange, Telekom, Vodafone, RCS-RDS şi Canal+", afirmă grupul.

Totodată, subliniază că încearcă să fie un factor de echilibru pe piaţa drepturilor sportive, o piaţă pe care o califică drept "extrem de competitivă".
"Prin politica echilibrată şi modul corect în care grupul nostru de firme a reuşit să gestioneze o serie de drepturi sportive importante, am făcut posibil faptul că, în România, abonatul/clientul/consumatorul oricărei reţele de cablu să aibă acces la aproape toate competiile majore sportive, beneficiind de un pachet complet de competiţii sportive premium la un preţ care nu se compară cu ceea ce se întâmplă în alte pieţe", transmite Grupul Clever.

Clever precizează că deşi în unele situaţii grupul se putea considera dezavantajat, a fost aleasă calea negocierii, fără a formula reclamaţii sau ameninţări.
"Deşi în unele aspecte putem să ne consideram dezavantajaţi, am ales să discutam şi să negociem cu partenerii rezolvarea acestor probleme, oricare ar fi ei. Nu am acuzat public, nu am făcut reclamaţii, nu am ameninţat, nu am apelat la manipulări. Înţelegem problemele fiecărui partener şi încercam să găsim, împreună, cea mai buna soluţie pentru ambele părti. Ţinând cont de toate aceste lucruri, nu permitem nimănui să ne terfelească în spaţiul public şi ne rezervăm dreptul de a ne apăra interesele, imaginea societăţilor, angajaţilor şi a asociaţilor grupului nostru de firme, prin accesarea tuturor căilor legale", conchid reprezentanţii Clever.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.