Instrumentiştii din Filarmonica de Stat Sibiu au făcut o grevă de avertisment de 15 minute, nemulţumişi de lipsa contractului colectiv de muncă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În data de 9 noiembrie 2023, membrii Sindicatului Artiştilor Instrumentişti din Filarmonica de Stat Sibiu s-au aflat pentru 15 minute in grevă de avertisment faţă de lipsa contractului colectiv de muncă. De obicei, artiştii sunt cei care transmit emoţii, însă de această dată, publicul sibian a fost cel care a transmis artiştilor un val de emoţii şi sensibilitate prin aplauze susţinute pe întreaga durată a protestului”, au transmis, vineri, sindicaliştii din Filarmonica Sibiu.

Aceştia apreciază că ”greva este o formă de protest extremă, dar şi un semn că trăim intr-o ţară democratică”.

”Ne înclinăm în faţa publicului pentru acest gest şi vă mulţumim pentru susţinere”, au mai transmis sindicaliştii.

Greva de avertisment, anunţată anterior de sindicalişti, a avut loc, joi, între orele 20.00 şi 20.15.

”În situaţia în care managementul instituţiei dar şi Consiliul Judeţean Sibiu nu vor găsi soluţii pentru ieşirea din această situaţie conflictuală şi după consultarea membrilor, Sindicatul Artiştilor Instrumentişti din Filarmonica de Stat Sibiu va analiza oportunitatea declanşării grevei generale pe perioadă nedeterminată. Atragem atenţia opiniei publice cu privire la faptul că, deşi Sindicatul Artiştilor Instrumentişti din Filarmonica de Stat Sibiu a dorit reglementarea prin contractul colectiv de muncă a drepturilor şi obligaţiilor salariaţilor Filarmonicii de Stat Sibiu, în timpul negocierilor prin propunerile avansate de către conducerea instituţiei, propuneri absurde care nu au legătură cu dispoziţiile legale conducerea filarmoinicii a ignorat cu obstinenţă propunerile sindicatului respingând chiar prevederi copiate din actele normative”, afirmă sindicaliştii.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.