Grafferi au escaladat şi au inscripţionat intrarea impunătoare din piatră a Galleria Vittorio Emanuele II, prestigiosul centru comercial din Milano. O înregistrare video postată online arată trei personaje îmbrăcate în negru care marchează o inscripţie verde în vârful clădirii, în timp ce turiştii privesc uimiţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia locală a declarat că grupul a fost observat luni seară, în jurul orei 22.30, dar persoanele au fugit înainte ca ofiţerii să poată face o arestare.

 

O investigaţie este în curs de desfăşurare pentru a încerca să identifice indivizii şi să determine cum au obţinut accesul în partea superioară a faţadei, care în mod normal este interzisă.

Galeria, care datează din secolul al XIX-lea, găzduieşte magazine, restaurante şi hoteluri care ar fi putut fi folosite pentru a avea acces în partea de sus.

Tag-urile par a fi opera unor artişti graffiti. Se pare că nu există nicio legătură aparentă cu grupurile politice şi protestatarii ecologişti care au vizat muzee şi comori arhitecturale italiene în ultimele luni.

Acţiunea a atras furia vicepremierului Matteo Salvini, care a declarat că autorii ar trebui să primească „o lecţie pe care nu o vor uita niciodată”, cu pedepse cu închisoarea, amenzi sau muncă în folosul comunităţii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.