Doina Gradea, directorul general interimar al TVR, a declarat că mai multe televiziuni din străinătate vor să preia imagini de la cea de-a patra semifinală a selecţiei naţionale pentru Eurovision Song Contest 2018, care marchează o premieră în istoria concursului internaţional prin locul în care va avea loc – Salina Turda.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Partenerii internaţionali apreciază curajul TVR de a realiza show-ul în Salina Turda, mai multe televiziuni din străinătate exprimându-şi dorinţa de a prelua imagini de la semifinală”, a spus Doina Gradea, la o conferinţă de presă care a avut loc vineri în Sala Mare a Primăriei Municipiului Turda.

Directorul general interimar al TVR a precizat că propunerea de a organiza semifinala în Salina Turda a fost făcută de Cristian Octavian Matei, primarul municipiului.

„Propunerea de a organiza semifinala în decorul inedit al Salinei Turda a venit din partea domnului primar, un om deosebit de curajos”, a precizat Gradea, care a adăugat că numeroase personalităţi vor urmări show-ul de duminică în salină, dar fără să le dezvăluie numele.

Spectacolul de duminică va avea loc la o adâncime de 90 de metri, în mina Rudolf, şi va fi transmis live, începând de la ora 21.00, de TVR 1, TVR HD, TVRi, TVR Moldova şi pe TVR+.

Ultima semifinală a concursului va avea loc la Sighişoara, în 18 februarie, iar pe 25 februarie, la Bucureşti, va avea loc finala selecţiei naţionale.  

În acest an, în premieră, au intrat în concurs 60 de piese, câte 12 pentru fiecare semifinală, în care juriul alege câte trei finalişti. În finală, publicul va alege reprezentantul României pentru scena din Lisabona, dintre cele 15 piese rămase în concurs.

Din juriul selecţiei naţionale fac parte: Marian Ionescu, Ilinca Băcilă, Nicu Patoi, Liliana Ştefan şi Viorel Gavrilă.


Semifinaliştii care concura la Turda sunt: Feli („Bună De Iubit”), ZØLTAN („Dacă Dragostea E Oarbă”), TIRI („Deşert De Sentimente”), Paula Crişan („I Am Here”), Cristian Siminonescu („Nirvana”), Alice Jeckel („Out Of The Dark”), Dan Manciulea („Rază De Soare”), Lion’s Roar („Rekindle The Flame”), Claudia Andas („The One”), Ioana Ciornea („Time After Time”), Bernice Chiţiul („Too Busy For My Heart”) şi Nicoleta Ţicală („Una Oportunidad”). Elena Gheorghe şi Ad Libitum Voices vor fi invitaţi ai show-ului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.