Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a transmis joi, într-un mesaj publicat pe Facebook, că instituţia pe care o conduce susţine iniţiativa ambasadei Israelului de a numi o stradă din Bucureşti după actriţa de teatru Lea Koenig.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gheorghiu a anunţat că joi a avut o întâlnire cu ambasadorul israelian David Saranga, „o oportunitate de a discuta câteva subiecte de interes pentru comunităţile noastre şi de a gândi proiecte de viitor”.

El a precizat că au discutat despre cimitirul evreiesc din Siret, care datează din secolul al XVI-lea şi care reprezintă „o bună dovadă a legăturilor vechi dintre comunitatea evreiască şi cea românească”.

Ministrul a adăugat: „Ambasada Israelului doreşte să o invite pe cea mai mare actriţă de teatru din Israel, Lea Koenig, în România. Născută în Polonia, aceasta a emigrat în România unde a studiat teatrul la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti, făcându-şi debutul la Teatrul Evreiesc de Stat. Ministerul Culturii salută şi susţine iniţiativa Ambasadei de a numi o stradă din Bucureşti după această mare actriţă”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.