Lucrări de Adrian Ghenie, Marcel Guguianu, Jules Perahim, Geta Brătescu şi Constantin Brâncuşi se regăsesc între cele peste 200 de loturi cuprinse în Licitaţia de artă postmodernă şi contemporană, care va avea loc în aprilie, la Artmark.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Licitaţia din 22 aprilie cuprinde şi o selecţie din expoziţia de sculptură „Noua Sculptură Azi. Dincolo de Canon".

Expoziţia a prezentat inovative modalităţi de exprimare artistică propuse de tineri artişti, creând un început de oportunitate de afirmare a unei tinere generaţii de sculptori. Demersul artiştilor este legat de problemele de mediu, de etică şi conştiinţă, dar şi de frământările şi speranţele oricărei fiinţei umane.

Cele 207 loturi cuprinse în licitaţie vor putea fi cumpărate prin telefon şi online, pe 22 aprilie, de la ora 18:30.

Uleiul pe pânză „Fallen Angel”, de Adrian Ghenie, este estimat la 30.000 - 50.000 de euro. „Jeune fille à la marguerite”, ulei pe pânză, de Georges Mazilu, are o estimare cuprinsă între 3.000 şi 5.000 de euro. 

„Voluptate”
„Voluptate”

Una dintre cele mai valoroase lucrări din licitaţie este sculptura „Voluptate”, realizată de Marcel Guguianu în marmură, cu estimare de 10.000 - 16.000 de euro. „Nud”, în bronz, este estimată la 1.000 - 1.600 de euro, iar „Siluetă”, din acelaşi material, la 2.000 - 3.000 de euro.

Geta Brătescu este prezentă în licitaţie cu litografia „Păun” (1964), care are o valoare estimată la 200 - 300 de euro.

„Iubire între regnuri”
„Iubire între regnuri”

Jules Perahim are 13 lucrări, între care „Iubire între regnuri” (guaşă, creioane colorate şi creion pe hârtie), „Preludiu” (guaşă, tempera şi creion pe hârtie), „La saison impossible” (guaşă pe hârtie lipită pe carton), „Exploratorii” (guaşă şi tempera pe hârtie) şi „Bătălia pentru viitor” (guaşă, creion şi creioane colorate pe hârtie) sunt estimate fiecare la 2.000 - 4.000 de euro.

„Le Canard”
„Le Canard”

Mai multe fotografii scoase la vânzare îl prezintă pe Constantin Brâncuşi în diverse ipostaze şi opere ale sale, însă sculptorul este prezent în licitaţie cu lucrarea „Le Canard” (în plumb), din colecţia Alexandru Istrati şi Natalia Dumitrescu. Obiectul, care a fost expus la Palatul Marcel Dassault din Paris în noiembrie 2010, are o valoare estimată la 3.000 - 5.000 de euro.

În licitaţie sunt prezente şi lucrări semnate de Ştefan Câlţia, Marcel Iancu, MIrcea Ciobanu, Alexandru Ţipoia, Gheorghe Vrăneanţu, Şerban Savu şi Petre Velicu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.