Georgică Severin, preşedintele radioului public, a fost chemat în Comisia pentru Cultură, arte şi mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor pentru a răspunde public, pe 26 martie, acuzaţiilor ce i se aduc de angajaţi ai SRR şi membri ai Consiliului de Administraţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un comunicat remis News.ro, preşedintele comisiei, Gigel Ştirbu a transmis: „L-am invitat pe preşedintele-director general al SRR, Georgică Severin, marţi, 26 martie, începând cu ora 12.00, pentru a răspunde public acuzaţiilor ce i se aduc, în faţa membrilor Comisiei pentru Cultură, arte şi mijloace de informare în masă”.

Ştirbu a precizat că a remarcat „semnalele de alarmă” venite din partea membrilor Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiofuziune referitoare la constituirea unei comisii parlamentare de anchetă care să verifice dezechilibrul politic din partea editorială a instituţiei.

„Jurnaliştii din SRR, colaboratorii, managerii, cu toţii sunt supuşi umilinţelor de tot felul prin modul arbitrar, neprofesionist prin care domnul Severin înţelege să conducă radioul public, iar aceste abuzuri sunt semnalate în mass-media”.

Ştirbu a mai spus că „odată cu venirea la conducerea executivă a instituţiei a domnului Georgică Severin s-a constatat o scădere drastică a audienţei a Radioului Public”.

„Pentru a-l convinge pe Liviu Dragnea de obedienţa sa, a deteriorat echilibrul editorial şi atmosfera din interiorul SRR. Periodic apar ştiri, dezvăluiri şi scrisori deschise ce descriu atmosfera şi ceea ce se întâmplă în cel mai mare trust media din România. Radioul a revenit în epoci vechi apuse de 30 de ani, cu derapaje dintre cele mai grave şi mai compromiţătoare”.

Severin a mai fost audiat în Comisia pentru cultură pe 18 decembrie 2018, când a fost chemat pentru a discuta pe marginea unei petiţii semnate de mai mulţi angajaţi ai radioului public care denunţau modul în care sunt cheltuiţi banii în instituţie, dar şi îngrădirea libertăţii de exprimare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.