Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, George Ivaşcu, a vorbit la Alba Iulia despre rolul oamenilor de cultură în desăvârşirea Unirii, subliniind că "este momentul să aducem un omagiu corect şi solemn celor mai generoşi şi hotărâţi autori ai Marii Uniri din 1918: preotul de ţară şi învăţătorul român".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Aşadar, cred că este momentul să aducem un omagiu corect şi solemn celor mai generoşi şi hotărâţi autori ai Marii Uniri din 1918: preotul de ţară şi învăţătorul român. Tot ce am obţinut atunci şi tot ce putem visa să devenim de azi înainte li se datorează în primul rând lor, caznelor lor anonime şi seculare", a declarat ministrul Culturii, George Ivaşcu, la Alba Iulia. 

Ministrul a mers pentru a doua oară în municipiul Alba Iulia, în decurs de o lună, pentru a evalua, analiza şi a avea discuţii cu reprezentanţi politici locali, îndeosebi ai PSD, ai prefecturii şi ai mediului universitar, referitoare la manifestările organizate şi dedicate aniversării Centenarului Marii Uniri. 

George Ivaşcu a participat la reuniunea aniversară a reprezentanţilor Misiunilor Diplomatice din România, cu titlul "România 100 - Diplomaţie, Educaţie şi Misiune", organizată de Universitatea "1 decembrie 1918” Alba Iulia, Consiliul Local şi Primăria Municipiului Alba Iulia, dar şi cu o largă participare a reprezentanţilor Corpului Diplomatic acreditat în România, ai Parlamentului României, ai Parchetului General, ai mediului universitar şi ai autorităţilor locale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.