George Ivaşcu, ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, a transmis miercuri un mesaj în care afirmă că Europa a avut întotdeauna forţa de a se reinventa şi de a construi mereu o societate mai bună.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale a transmis că ziua de 9 mai reprezintă „prilejul ideal pentru celebrarea păcii, unităţii şi diversităţii culturale a tuturor statelor membre”.

„Aşa cum ştim, data de 9 mai a fost aleasă după ce ministrul francez al afacerilor externe, Robert Schuman, propunea în anul 1950 stabilirea unei noi forme de coordonare politică în Europa, care să înlăture pentru totdeauna posibilitatea izbucnirii unui război pe bătrânul continent. Viziunea şi propunerea sa de a crea o instituţie europeană care să gestioneze producţia de cărbune şi oţel şi de a o centraliza este şi astăzi considerată piatra de temelie a Uniunii Europene”.

El a continuat: „La mulţi ani frumoşi, Europa! Ai avut şi ai în continuare, în ciuda momentelor dificile, forţa de a te reinventa şi de a construi mereu o societate mai bună pentru toti cetăţenii tăi! Apartenenţa României la UE a reprezentat şi trebuie să reprezinte în continuare o oportunitate dar şi o garanţie a dezvoltării şi afirmării ţării noastre”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.