Organizaţiile locale se pot înscrie pentru evenimentele satelit ale Romanian Design Week 2023. Până la 22 februarie, entităţile interesate pot înscrie în itinerariul Design GO! propuneri de evenimente prin care să (re)aducă efervescenţa creativă pe străzile Bucureştiului între 12-28 mai, anunţă The Institute.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Design Districts în oraş RDW este cel mai amplu festival multidisciplinar local şi redesenează anual harta oraşului alături de zeci de business-uri şi creativi independenţi în programul Design GO!. Împreună, galerii, studio-uri, cafenele, institute culturale, showroom-uri, magazine şi multe altele creionează noi trasee şi obiective în oraş, propun teme de gândire şi creează experienţe pentru public.

În 2023, harta festivalului delimitează patru zone de interes pentru publicul pasionat de design şi arhitectură: cartierele Cotroceni, Dorobanţi-Floreasca, Ioanid-Icoanei şi Cartierul Creativ (platforma ce defineşte deja de 5 ani zona Grădinilor Cişmigiu - Bd. Elisabeta – Calea Victoriei – Buzeşti).

Evenimentele propuse în cadrul apelului deschis până în 22 februarie pot fi expoziţii, vizite, sesiuni de discuţii, tururi ghidate, acţiuni care abordează teme de design şi inovaţie, arhitectură, sustenabilitate sau răspund într-un mod original temei Connections – tema oficială RDW 2023.

Connections pleacă de la premisa că într-o lume în schimbare, în care reţelele devin din ce în ce mai complexe, densitatea demografică creşte, canalele de comunicare se schimbă în permanenţă, iar provocările legate de exprimare se diversifică permanent, preocupările legate de maniera în care ne conectăm unii cu alţii, dar mai ales temele legate de comunităţi şi spaţii de dialog devin din ce în ce mai complexe şi importante, iar designul devine un instrument din ce în ce mai valoros pentru a le aborda şi/sau soluţiona.

Ediţia 2023 propune publicului o expoziţie centrală ce prezintă proiecte de arhitectură, design interior, design grafic, ilustraţie, design vestimentar şi design de produs, programul de evenimente satelit (Design GO!), dar şi Noaptea Birourilor de Arhitectură, o seară în care studiourile îşi deschid porţile pentru breaslă şi publicul larg (pentru care RDW va deschide înscrierile în luna martie).

Pentru a face parte din programul Design GO!, aplicanţii pot înscrie una sau mai multe iniţiative până la data de 22 februarie prin completarea formularului online. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.