Galeria Ivan din Bucureşti a fost selectată pentru a participa la ediţia din 2022 a Târgului de artă modernă şi contemporană Art Basel, în cadrul secţiunii „Feature”, cu o expoziţie personală a artistei Lia Perjovschi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Târgul Art Basel se desfăşoară în perioada 16 - 19 iunie şi reuneşte peste 200 de galerii şi 4.000 de artişti din întreaga lume, fiind unul dintre cele mai importante târguri pe piaţa internaţională de artă, anunţă Institutul Cultural Român. 

Prezentarea expoziţiei se concentrează pe perioada de început a carierei prolifice şi active a artistei, cu o operă dinamică şi bine receptată la nivel internaţional, în special pe acţiunile performative realizate de Lia Perjovschi în perioada 1988 - 1994. Aceste experimente performative sunt documentate fotografic şi video, reprezentând preţioase mărturii ale începuturilor geniului „performance” în România.

Lia Perjovschi este artista fondatoare şi coodonatoare a CAA/ CAA (Arhiva de artă comtemporană şi Centrul pentru analiza artei) un proiect organic în progres. Activitatea sa poate fi rezumată ca o călătorie de la propriul corp la corpul cunoaşterii şi a fost prezentă în mai mult de 700 de expoziţii, conferinţe şi workshop-uri din întreaga lume.

Galeria Ivan este o galerie de artă contemporană deshisă în Bucureşti în anul 2007. Programul galeriei se concetrează pe promovarea globală a artiştilor români precum: Geta Brătescu, Paul Neagu, Ion Grigorescu, Simona Runcan şi Lia Perjovschi. În anul 2021, Galeria Ivan a inaugurat un spaţiu nou expoziţional în cadrul tinerei comunităţi artistice a Atelierelor Malmaison din Bucureşti.

Participarea Galeriei Ivan la Art Basel 2022 este sprijinită de Institutul Cultural Român. 

La ediţia de anul acesta a Art Basel participă şi Galeria Plan B, deschisă în 2005 în Cluj-Napoca. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.