Galeria de artă Eastwards Prospectus participă cu un solo show al artistului Răzvan Anton la Târgul Internaţional de Artă Modernă şi Contemporană "miart", care are loc la Milano între 31 martie şi 2 aprilie. Este a doua participare la un târg de artă în acest an pentru galerie, după ce în februarie a prezentat lucrări de Sebastian Moldovan la Art Rotterdam.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La "miart" 2017, Eastwards Prospectus a fost selecţionată, împreună cu alte 19 galerii din întreaga lume, în secţiunea Emergent, dedicată galeriilor tinere ce prezintă noi generaţii de artişti.

Răzvan Anton lucrează preponderent în desen. Pentru el, acest mediu - în care sunt realizate şi lucrările ce vor fi prezentate la Milano - este cel mai direct traseu către imagine.

"Desenul este un proces care lasă urme, urme ale procesului de gândire, iar imaginea este proba. Durata petrecută gândind şi observând este şi durata petrecută desenând. Urma, traseul şi imaginea aparţin acestui proces vizibil al construcţiei sensului. Este o cale nesigură şi imprecisă menită să schimbe, să consolideze sau să contrazică ceea ce cunoaştem. Este peisajul unei geografii schimbătoare unde elementele istorice, politice şi personale orbitează fără întrerupere în căutarea unei stări de echilibru”, spune artistul. 

Eastwards Prospectus a prezentat prima expoziţie personală a lui Răzvan Anton în 2015, la sediul galeriei, din strada Plantelor 50.

"TV Shots", Răzvan Anton - desene 2013

Printre expoziţiile recente ale lui Răzvan Anton (născut în 1980) se mai numără participări în group show-urile "GIF" (MAGMA, Sfântu Gheorghe, 2017), "The Factory of Facts and Other" (Unspoken), "Stories" (Domino, Cluj, 2016), "Esthetics of Learning" (The University of the Arts, Philadelphia, 2016) şi "Other Rooms" (Plan B, Cluj, 2015).

Din 2010 predă la Universitatea de Artă şi Design din Cluj, iar din 2013 a contribuit la organizarea unor workshop-uri la diverse universităţi de artă din Europa şi din SUA. În 2015 a publicat cartea de artist 20 Ways to Load Guns (editată de Ciprian Mureşan şi Corina Bucea). Este, de asemenea, membru fondator al Arhivei Fotografice de Presă Minerva.

De la înfiinţare, în toamna anului 2014, Eastwards Prospectus a participat la târguri de artă internaţionale precum Art Rotterdam (2017), viennacontemporary (2016 şi 2015), LOOP Barcelona (2016) şi Artissima (2015, Torino).

Eastwards Prospectus este o galerie de artă contemporană cu un program vibrant de expoziţii dedicate unor valori confirmate din arta internaţională, precum şi unor artişti în afirmare, în special din Europa de Est, ale căror lucrări au o putere de fascinaţie la nivel internaţional. Înfiinţată în 2014, Eastwards Prospectus are un spaţiu versatil de expunere, care permite organizarea simultană a două expoziţii sau desfăşurarea uneia de amploare pe două niveluri. 

Ajuns la a 22-a ediţie, târgul "miart" este o platformă internaţională ce reuneşte artă modernă, contemporană şi design artistic, precum şi un loc important de întâlnire pentru colecţionari şi profesionişti din domeniul artei. Secţiunile principale - Emergent, First Step, Established Contemporary şi Established Masters - acoperă o producţie artistică extinsă din punct de vedere cronologic, de la noile generaţii până la maeştrii secolului trecut.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.