Galeria de artă Gaep din Bucureşti va fi redeschisă joi, iar expoziţia personală a lui Damir Očko, al cărei vernisaj a avut loc cu câteva zile înainte de instituirea stării de urgenţă, va putea fi vizitată până pe 18 iulie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Galeria poate fi vizitată de joi până sâmbătă, între orele 11.00 şi 19.00.

Va fi permisă prezenţa simultană a cel mult 2 vizitatori la fiecare etaj al galeriei (restricţia nu se aplică familiilor). Este recomandată purtarea măştilor în interiorul spaţiului expoziţional (galeria oferă gratuit mască celor care nu dispun de una) şi folosirea dezinfectantului de mâini disponibil la intrare. 

„Pear Fate Meter”, a doua expoziţie prezentată de artistul croat la Bucureşti, constă în cele mai recente două filme ale lui - „DICTA I” (2017) şi „DICTA II” (2018) - şi într-un corp important de colaje noi ce dezvoltă elemente vizuale şi conceptuale din filme, în mod special ideea deconstrucţiei limbajului.

În lucrările sale video, Očko acordă importanţă egală componentei vizuale, textului poetic şi sunetului şi creează structuri complexe ce explorează implicaţiile politice şi codurile sociale de control, pedeapsă, violenţă şi rezistenţă a corpului.

În timp ce „DICTA I” şi „DICTA II” au mai fost prezentate în expoziţiile personale recente ale artistului de la Jeu de Paume din Paris (2018) şi de la Muzeul de Artă Contemporană din Zagreb (2019), majoritatea colajelor din expoziţie sunt arătate acum în premieră.

„Pear Fate Meter” este o anagramă a titlului primului solo show avut de Očko la Gaep („Repeat After Me”, 2016), o opţiune esenţială pentru înţelegerea cadrului conceptual al expoziţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.