Câteva sute de persoane au participat, miercuri, la deschiderea Târgului/Festivalului Internaţional al Cărţii "Axis Libri", la Galaţi, în apropierea Falezei Dunării, unde 250 de edituri româneşti şi străine expun spre vânzare circa 13.000 de tiluri. Până duminică, sunt programate diverse campanii, 110 lansări de carte, spectacole de teatru şi muzică, precum şi multe alte surprize pregătite de organizatori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dedicat tuturor iubitorilor de lectură, Festivalul Internaţional al Cărţii "Axis Libri", ajuns la cea de-a noua ediţie, organizat de Biblioteca Judeţeană V.A. Urechia, se desfăşoară pe Aleea Domnească (în Zona „P”-urilor spre Elice), din apropierea Falezei Dunării, unde a fost realizat un complex expoziţional cu aproximativ 50 căsuţe din lemn, cuprinzând produsele a circa 250 de edituri româneşti şi străine.

La deschiderea Târgului/Festivalului de carte au fost prezente câteva sute de persoane, între care elevi, scriitori, oameni de cultură şi oficialităţi locale. 

"Avem amplasate 50 de căsuţe din lemn, adevărate mini-librării şi unde şi-au făcut loc, îngrămădit aş spune eu, aproximativ 250 de edituri. Titluri vor fi în jur de 13.000, iar ca număr de cărţi cred că vor depăşi milionul în acest an. Dar programul este foarte dens: avem 90 de scriitori şi 110 de cărţi de lansat, iar scriitori sunt toţi de valoare, avem oaspeţi de peste tot din ţară; este muzică de promenadă, de estradă, la care se vor adăuga scenete ale Teatrului Muzical, Teatrului Dramatic şi Teatrului de Păpuşi; sunt concursuri de literatură şi nu în ultimul rând va fi un concurs care este la ediţia cincea, Cupa Axis Libri la Şah unde anul acesta vor participa peste 200 de copii. Reuşita acestor evenimente este graţie autorităţilor locale: Consliului Local, Primăria şi Consiliul Judeţean.Scopul acestui eveniment este de a promova cartea, de a ajunge cât mai des la lectură, astfel încât oamenii să fie mai buni, să îndrăgească mai mult esteticul, frumosul", a afirmat directorul Bibliotecii V.A.Urechia, Ilie Zanfir. 

În programul Festivalului mai figurează ateliere de creaţie şi concursuri cu premii pentru copii şi tineret, lansări  recitaluri de poezie, muzică, o tombolă şi multe alte surprize.

Cea de-a IX-a ediţie a Târgului/Festivalului Internaţional al Cărţii „Axis Libri”! este organizată de Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia” Galaţi - sub patronajul Ministerului Culturii, cu sprijinul Consiliului Judeţean, Consiliului Local şi Primăriei Municipiului Galaţi, al sponsorilor, precum şi al mass-mediei locale şi naţionale şi în colaborare cu: Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, Universitatea „Dunărea de Jos”, Inspectoratul Şcolar, Palatul Copiilor, Teatrul Muzical „Nae Leonard”, Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, Teatrul de Păpuşi „Gulliver”, Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos, Muzeul de Istorie, Muzeul de Artă Vizuală, Casa de Cultură a Sindicatelor, Casa de Cultură a Studenţilor şi cu alte instituţii de cultură şi învăţământ. Târgul/Festivalul Internaţional al Cărţii „Axis Libri” se adresează iubitorilor de carte şi lectură atât cititori, cât şi creatori, editori şi difuzori, evenimentul urmând să se desfăşoare până duminică, 18 iunie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.