Ofelia Popii a primit, luni seară, trofeul pentru cea mai bună actriţă în rol principal, pentru rolurile Seigen şi Shinnobu Sota din spectacolul „Povestea prinţesei deocheate”, scenariul Silviu Purcărete inspirat din „Sakura Hime Azuma Bunshô”, de Tsuruya Nanboku al IV-lea, în regia lui Silviu Purcărete, Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu, la ediţia a 27-a a galei Uniunii Teatrale din România 2019 care are loc la Teatrul Naţional Cluj-Napoca.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„E un spectacol foarte greu. Îi mulţumesc din suflet domnului Silviu Purcărete pentru încrederea pe care mi-a oferit-o. Datorită încrederii lui, reuşesc să merg pe drumul ăsta pe care-l iubesc atât de tare. Mulţumesc domnului Constantin Chiriac şi mulţumesc întregii echipe! Este un spectacol care e o adunare de forţe, de concentrare”, a spus actriţa emoţionată.

Celelalte două candidate la premiu au fost Claudia Ieremia, pentru rolul Arkadina din spectacolul „Pescăruşul”, de A.P. Cehov, regia Andrei Şerban, UNTEATRU, Bucureşti, şi Ana Ularu, pentru rolul Marianne din spectacolul „Constelaţii”, de Nick Payne, regia Radu Iacoban, Teatrul ACT, Bucureşti. 

Pentru a 27-a ediţie a Galei premiilor UNITER, juriul de nominalizări a fost alcătuit din criticii de teatru Monica Andronescu, Oana Borş şi Mircea Morariu. Spectacolele care au intrat în atenţia juriului sunt cele care au avut premiera în perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2018.

Oamenii de teatru sărbătoresc un veac de la inaugurarea, în Piaţa Avram Iancu, a celei mai importante instituţii teatrale din Transilvania. Peste 300 de invitaţi din Bucureşti şi din ţară sunt prezenţi la eveniment.

Spectacolul, al cărui amfitrion este Ion Caramitru, este transmis în direct pe TVR1, Radio România Cultural, prin livestreaming pe www.uniter.ro şi www.tvr.ro, şi va fi preluat de pagina de facebook UNITER.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.