Natalia Călin a fost desemnată cea mai bună actriţă în rol secundar pentru rolul Doamna Bologa din spectacolul „Pădurea spânzuraţilor”, după Liviu Rebreanu, scenariul, regia şi universul sonor Radu Afrim, producţie a Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, la cea de-a 27-a gală a premiilor Uniunii Teatrale din România care se desfăşoară la Teatrul Naţional Cluj-Napoca.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Eu sunt mama lui Apostol Bologa. Radu Afrim, ţie îţi mulţumesc pentru curajul pe care l-ai avut să mă renaşti, să mă chemi în lumile tale fabuloase, pentru povestea asta frumoasă. Aş vrea să vadă toată lumea acest spectacol pentru că e minunat", a spus câştigătoarea pe scena galei. 

Contracandidatele Nataliei Călin au fost: Sabrina Iaşchievici, pentru rolul Maşa din spectacolul „Pescăruşul”, de A.P. Cehov, regia Andrei Şerban, UNTEATRU, Bucureşti, şi Mirela Oprişor, pentru rolul Stella din spectacolul „Un tramvai numit dorinţă”, de Tennessee Williams, regia Claudiu Goga, Teatrul Metropolis, Bucureşti. 

Juriul de nominalizări pentru a 27-a ediţie a galei premiilor UNITER 2019 a fost alcătuit din criticii de teatru Monica Andronescu, Oana Borş şi Mircea Morariu. Spectacolele care au intrat în atenţia juriului sunt cele care au avut premiera în perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2018.

Juriul final, care i-a desemnat pe câştigători în seara galei a fost alcătuit din: Vlad Ivanov (actor), Doina Modola (critic), Maia Morgenstern (actriţă), Cristian Pepino (regizor) şi Viorica Petrovici (scenograf). 

Oamenii de teatru sărbătoresc un veac de la inaugurarea, în Piaţa Avram Iancu, a celei mai importante instituţii teatrale din Transilvania. Peste 300 de invitaţi din Bucureşti şi din ţară sunt prezenţi la eveniment.
Spectacolul este transmis în direct pe TVR1, Radio România Cultural, prin livestreaming pe www.uniter.ro şi www.tvr.ro, şi va fi preluat de pagina de facebook UNITER.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.