Yuri Kordonsky a primit trofeul pentru cea mai bună regie, pentru spectacolul "În adâncuri", producţie a Teatrului Maghiar de Stat Cluj, la cea de-a 25-a ediţie a Galei UNITER, care are loc la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Timişoara.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru “cea mai bună regie”, nominalizările au fost: Yuri Kordonsky pentru regia spectacolului “În adâncuri” la Teatrul Maghiar de Stat Cluj, Victor Ioan Frunză pentru regia spectacolului “Amadeus” la Teatrul Metropolis Bucureşti şi Bobi Pricop pentru regia spectacolului “O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii”, la Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti.

Trofeul a fost înmânat de George Mihăiţă, directorul Teatrului de Comedie din Bucureşti. 

Gala Premiilor UNITER 2017 este prezentată de actorul şi regizorul Ion Caramitru, preşedintele Senatului Uniunii, şi este transmisă în direct pe TVR 1 şi Radio România Cultural.

La gală sunt acordate premii la categoriile: debut, cel mai bun spectacol de teatru radiofonic, cel mai bun spectacol de teatru TV, critică teatrală, cea mai bună scenografie, cea mai bună actriţă în rol secundar, cel mai bun actor în rol secundar, cea mai bună actriţă în rol principal, cel mai bun actor în rol principal, cea mai bună regie şi cel mai bun spectacol.

Conform statutului Uniunii Teatrale din România, Senatul UNITER acordă, în cadrul Galei Premiilor UNITER, premiul de excelenţă, premiile pentru întreaga activitate şi premiile speciale.

Pe baza propunerilor primite din partea teatrelor şi a propunerilor membrilor Senatului UNITER, în şedinţa din data de 27 februarie, Senatul a acordat Premiul de Excelenţă lui Victor Ioan Frunză.

Premiile pentru întreaga activitate au revenit actriţei Mariana Mihuţ, actorului Dionisie Vitcu, regizorului Silviu Purcărete, scenografului Luana Drăgoiescu şi criticului şi istoricului de teatru Mariana Voicu.

Premiul special pentru proiecte inedite şi realizări remarcabile a fost acordat Teatrului Naţional "Mihai Eminescu” din Timişoara pentru realizarea Sălii 2 (Manej).

Senatul UNITER a acordat un premiu special actriţei Eugenia Tărăşescu-Jianu, pentru o carieră excepţională în teatrul de păpuşi şi marionete, precum şi actriţei Irene Flamann Catalina, pentru o viaţă dedicată Teatrului Naţional "Mihai Eminescu” din Timişoara.

Premiul special a primit şi Facultatea de Teatru din cadrul Universităţii de Arte "George Enescu” din Iaşi pentru contribuţia întregului corp universitar la dezvoltarea vieţii teatrale şi culturale naţionale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.