Mariana Mihuţ a primit, luni seară, trofeul pentru cea mai bună actriţă în rol principal, pentru rolul rolul Regina Marguerite din spectacolul “Regele moare”, de Eugène Ionesco, regia Andrei şi Andreea Grosu la Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti la ediţia a 26-a a Galei UNITER, care are loc într-un pavilion amplasat pe esplanada dintre Catedrala Arhiepiscopală şi Catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Celelalte două candidate la premiu au fost Silvana Mihai pentru rolul Wendla Bergmann din spectacolul “Deşteptarea primăverii”, de Frank Wedekind, poem teatral rock, regia Vlad Cristache la Teatrul Mic Bucureşti şi Olga Török pentru rolul Eréndira din spectacolul “Incredibila şi trista poveste a candidei Eréndira şi a bunicii sale fără suflet”, de Gabriel García Márquez, regia Yuri Kordonsky la Teatrul German de Stat Timişoara.

Trofeul a fost înmânat de George Banu.

"Este nevoie de o echipă, iar echia de la "Regele moare" este unică. Faptul că vom juca mâine seară pentru dumneavoastră, aici, la Alba Iulia, ne onorează. Aş vrea să dedic acest premiu nepotului meu Mircea Rebengiuc", au fost cuvintele actriţei pe scenă. 

Juriul final a fost format din Dragoş Buhagiar, Marina Constantinescu, Marcel Iureş, Ana Ularu şi Alexa Visarion.


Conform statutului Uniunii Teatrale din România, Senatul UNITER acordă în cadrul Galei Premiilor UNITER premiul de excelenţă, premiile pentru întreaga activitate şi premiile speciale.

Premiile au fost acordate pe baza propunerilor primite din partea teatrelor şi a propunerilor membrilor Senatului UNITER, în şedinţa din data de 26.02.2018. 

Gala Premiilor UNITER 2018 este prezentată de actorul şi regizorul Ion Caramitru, preşedintele Senatului Uniunii, şi este transmisă în direct de TVR 1, TVR 3, TVR Internaţional şi TVR Moldova.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.