"Amadeus", în regia lui Victor Ioan Frunză, a fost desemnat, luni seară, cel mai bun spectacol la ediţia a 25-a a Galei Premiilor UNITER, care se desfăşoară la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Timişoara.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La categoria “Cel mai bun spectacol” au fost nominalizate “Amadeus”, direcţia de scenă Victor Ioan Frunză la Teatrul Metropolis Bucureşti, “Artists Talk”, un spectacol de Gianina Cărbunariu, la ARCUB - Centrul Cultural al municipiului Bucureşti. Co-producător Asociaţia Piese Refractare. Cu sprijinul Institutului Goethe, Ambasadei Franţei la Bucureşti şi a Institutului Francez şi “PASĂREA RETRO se loveşte de bloc şi cade pe asfaltul fierbinte”, scenariul şi regia Radu Afrim, la Teatrul Naţional Târgu-Mureş - Compania "Tompa Miklós”.

Trofeul Galei a fost înmânat de ...

Juriul final este format din Alexandru Darie, Luana Drăgoiescu, Dana Dogaru, Florica Ichim şi Maria Sîrbu. Spectacolele care au intrat în atenţia juriului sunt cele care au avut premiera în perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2016.

Gala Premiilor UNITER 2017 a fost prezentată de actorul şi regizorul Ion Caramitru, preşedintele Senatului Uniunii, şi transmisă în direct pe TVR 1 şi Radio România Cultural.

Trofeul care însoţeşte premiile este opera artistului plastic Ion Bitzan.

Conform statutului Uniunii Teatrale din România, Senatul UNITER a acordat, în cadrul Galei Premiilor UNITER, premiul de excelenţă, premiile pentru întreaga activitate şi premiile speciale.

Premiul pentru întreaga activitate a fost acordat scenografului Luana Drăgoiescu şi criticului şi istoricului de teatru Mariana Voicu.

Premiul special pentru proiecte inedite şi realizări remarcabile a fost acordat Teatrului Naţional "Mihai Eminescu” din Timişoara pentru realizarea Sălii 2 (Manej).

Senatul UNITER a acordat un premiu special actriţei Eugenia Tărăşescu-Jianu, pentru o carieră excepţională în teatrul de păpuşi şi marionete, precum şi actriţei Irene Flamann Catalina, pentru o viaţă dedicată Teatrului Naţional "Mihai Eminescu” din Timişoara.

Gala Premiilor UNITER 2017 este prezentată de actorul şi regizorul Ion Caramitru, preşedintele Senatului Uniunii, şi este transmisă în direct pe TVR 1 şi Radio România Cultural.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.