Pelicula ”Aferim!”, de Radu Jude, a câştigat trofeul pentru cel mai bun film, luni seară, la cea de-a zecea ediţie a Galei Premiilor Gopo, care s-a desfăşurat la Teatrul Naţional Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La categoria ”cel mai bun film” au fost nominalizate producţiile ”Aferim!” (România - Bulgaria - Cehia), de Radu Jude, ”Bucureşti Nonstop” (România), de Dan Chişu, ”Comoara” (România - Franţa), de Corneliu Porumboiu,  ”De ce eu?” (România - Bulgaria - Ungaria), de Tudor Giurgiu, şi ”Un etaj mai jos” (România - Franţa - Suedia - Germania), de Radu Muntean.

Oana Pellea a înmânat premiul producătorului Ada Solomon, care a mulţumit celor care au votat pentru premiile Gopo. 

În 2015, acest trofeu a fost câştigat de lungmetrajul ”Closer to the moon” (România – SUA – Italia – Polonia - Franţa), de Nae Caranfil.

Gala Premiilor Gopo a fost prezentată de actorul Alexandru Bogdan şi transmisă în direct pe TVR 2, TVR HD şi Radio România Cultural.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.