Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, luni, că municipalitatea încasează doar 1.600 de euro pe zi pentru organizarea unor evenimente în Piaţa Constituţiei, o sumă despre care primarul susţine că este cea mai mică din Europa. Firea le propune organizatorilor de concerte să încheie parteneriate cu PMB, astfel încât municipalitatea să suporte o parte din chiriile pentru alte amplasamente precum Arena Naţională sau Romexpo.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În acest moment, chiria pentru Piaţa Constituţiei care este plătită de către organizatori către municipalitate este una care poate fi considerată modică. Este cea mai mică din Europa şi probabil de pe mapamond. Este circa 1.600 de euro. Nu se mai întâmplă aşa ceva nicăieri în lume. Pe o zi de eveniment”, a declarat Gabriela Firea într-o conferinţă de presă organizată la Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) în care a făcut mai multe precizări legate de declaraţiile făcute duminică seară la Antena 3, cu privire la blocarea traficului cu ocazia unor evenimente organizate în Bucureşti.

Gabriela Firea le propune organizatorilor de concerte şi evenimente culturale să se orienteze mai degrabă către Arena Naţională sau Romexpo. Aici însă, chiriile percepute încep de la 5.000 de euro pe zi şi pot ajunge până la 15.000 de euro pe zi. În plus, în cazul Arenei Naţionale, organizatorii trebuie să aducă şi gazonul la starea iniţială, în situaţia în care a fost deteriorat din cauza numărului mare de participanţi.

„Acum ar interveni problema că organizatorii ar putea să spună că este dificil să se adapteze la preţurile şi costurile europene şi că nu ar trebui să plătească nu circa 1.600 de euro cât costă acum o zi de blocare a Pieţei Constituţiei ci ceva peste 5.000 de euro. Vin şi cu o soluţie (…) Vom discuta cu fiecare organizator de evenimente în parte şi le vom propune parteneriate astfel încât să suportăm şi noi parte din această chirie, parte substanţială”, a mai spus Gabriela Firea.

În ceea ce priveşte parteneriatele pe care PMB le-ar putea încheia cu organizatorii de evenimente, acestea vor fi doar pentru sprijinirea evenimentelor culturale şi nu vor fi clauze prin care municipalitatea să solicite o cotă parte din profitul obţinut prin vânzarea de bilete.

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminică, la Antena 3, că nu mai vrea ca străzile oraşului şi în special cele din centru să fie blocate cu activitati de weekend.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.