Librăriile Humanitas au deschis recent, în Cotroceni, o brutărie-patiserie artizanală laolaltă cu o librărie. Noua investiţie îşi propune să răspundă nevoii de produse de patiserie artizanale şi, în plus, facilitează accesul la cadouri, precum cărţile şi produsele japoneze, scrie Profit.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ideea acestui nou tip de business i-a venit lui Gabriel Liiceanu pe de o parte plecând de la binomul pâinea ca hrană a trupului - cartea ca hrană a minţii, iar pe de alta, plecând de la o nevoie cotidiană a sa: filosoful mergea în fiecare sâmbătă dimineaţa din Cotroceni în cartierul Floreasca, la Rue du Pain, de unde-şi făcea provizia de pâine artizanală şi croissante pentru o săptămână, scoţând apoi porţia zilnică din congelator, conform Profit.ro.

Potrivit Profit.ro, patiseria are 40 de metri pătraţi şi ocupă parterul unei vile interbelice. Are mese atât în interior, cât şi în mica grădină din faţa magazinului. Aici sunt oferite cafele, prăjituri, mici gustări şi o selecţie de bere artizanală, vinuri şi băuturi răcoritoare. Majoritatea produselor de la parter sunt din gama de brutărie şi patiserie şi sunt aduse în fiecare dimineaţă din cuptoarele de la Rue du Pain. Spaţiul acoperă şi o zonă de cadouri (produse japoneze de la magazinul Takumi, deschis de Librăriile Humanitas cu doi ani în urmă în centrul Capitalei, pe Bulevardul Magheru). 

"Majoritatea clienţilor magazinului nou deschis sunt deocamdată locuitori ai cartierului Cotroceni. Dar, în curând, sperăm, vor veni din tot Bucureştiul. La petite bouffe (zisă şi La pisicul ghiftuit) a venit să răspundă nevoii de produse de patiserie artizanale de calitate. În plus, magazinul facilitează accesul la cadouri, iar cărţile şi produsele japoneze sunt, neîndoielnic, cadouri ideale pentru diverse ocazii. Le e uşor oamenilor foarte ocupaţi din Cotroceni să vină la o cafea, să mănânce o prăjitură şi să cumpere şi un cadou de acolo", afirmă Ionuţ Trupină, managerul general al Librăriilor Humanitas.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.