Spectacolul de teatru „Funia”, în regia lui Matei Lucaci-Grünberg se joacă duminică, 30 aprilie, de la ora 19.00, pe scena de la Sala Mare ARCUB. Un spectacol de teatru cu mult suspans, cu crimă, cu umor şi cu parfum de epocă, „Funia” este o adaptare după filmul realizat în 1948 de Alfred Hitchcock şi a fost prezentat, după premiera din 2022, la Săptămâna Comediei din Braşov.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din distribuţia spectacolului, fac parte nume ale noii generaţii de artişti, de la actorul şi regizorul de teatru şi film Andrei Huţuleac, la tânărul actor Iosif Paştina, cunoscut publicului pentru rolul său din filmul „Moromeţii 2”, Ştefan Huluba, Sever Bârzan sau actriţa Teodora Dincă, cărora li se alătură nume consacrate ale teatrului şi cinematografiei româneşti, precum Alexandru Papadopol şi Vitalie Bichir.

„Mergeţi să vedeţi Funia [...], unul dintre puţinele thrillere din oferta teatrală bucureşteană. Mergeti pentru Andrei Huţuleac, pentru Iosif Paştina, pentru Vitalie Bichir, pentru Matei Lucaci-Grünberg, dar mergeţi mai ales pentru… Hitchcock. Atmosfera specifică acestuia se simte pe tot parcursul spectacolului.” Lateatru.eu

Leopold şi Camil sunt doi tineri intelectuali, care locuiesc împreună într-un apartament burghez în perioada interbelică din Bucureşti. Epoca este foarte importantă prin prezenţa unui fanatism politic, ideologic, chiar şi filosofic. Cei doi se consideră superiori din punct de vedere intelectual prietenului lor David, pe care hotărăsc să-l omoare prin strangularea cu o funie. Cu mult cinism, depozitează cadavrul într-un cufăr vechi. Acesta va trona în mijlocul casei pe tot parcursul unei petreceri la care este invitat până şi tatăl victimei.

Dramaturg, regizor de teatru şi film, Matei Lucaci-Grünberg face parte din tânăra generaţie de creatori. Absolvent al Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” – secţia Regie (promoţia 2011, clasa Laurenţiu Damian), regizează şi (uneori) scrie texte atât în mediul independent cât şi în teatrul de stat. Alături de trupa de teatru înfiinţată de el, Jamais-Vu, a realizat spectacole experimentale şi de improvizaţie. Primul spectacol al companiei - „Paravan. Două telefoane” a fost premiat în cadrul Galei HOP. În Bucureşti, la TNB, se joacă „Noaptea lui Helver” de Ingmar Villquist, iar cea mai recentă premieră a tânărului regizor este „Uzina Artiştilor” la Teatrul Municipal Bacovia din Bacău.

Biletele au fost puse în vânzare la preţuri variabile în funcţie de categoria de loc şi pot fi achiziţionate online de pe arcub.ro, Entertix.ro, Myticket.ro, în magazinele partenere şi la casa de bilete ARCUB (strada Lipscani 84-90).

Preţuri bilete: Cat.I - 50 lei; Cat.II - 35 lei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.