Două noi indicatoare stradale au fost instalate pe Avenue Pierre Curie, în Carcassonne, Aude, dar au fost îndepărtate sâmbătă, 24 februarie, relatează France 3. Pe plăcuţe scria "Pierre Curry" în loc de Pierre Curie, confundând celebrul preparat picant cu numele savantului francez care a câştigat Premiul Nobel pentru Fizică împreună cu soţia sa Marie Curie în 1903.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Greşeala a fost rapid observată de locuitorii din zonă, unii dintre ei împărtăşind rapid pe reţelele de socializare o fotografie a semnelor.

"Pierre şi Marie Curie au creat celebrul sos care le va purta numele şi care îi va face bogaţi şi celebri", a glumit un utilizator pe Facebook.

După ce gafa a fost semnalată, cele două panouri au fost îndepărtate sâmbătă de primărie, potrivit presei locale.

Două noi panouri, de data aceasta cu ortografia corectă, urmează să fie instalate "începând de luni (26 februarie)", potrivit autorităţilor locale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.