Romanciera Françoise Bourdin a murit, luni, la vârsta de 70 de ani. Scriitoarea este una dintre cele mai citite în Franţa şi unul dintre autorii de succes, cu 15 milioane de cărţi vândute, traduse în 12 limbi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Transmit cele mai sincere condoleanţe familiei Françoise Bourdin, celor două fiice ale ei, Fabienne şi Frédérique, nepoţilor ei, mă gândesc la toate echipele, de la Belfond, de la Plon şi de la Pocket, care au lucrat cu ea atâţia ani, precum şi milioanelor ei de cititori fideli”, a spus directorul general al grupului Editis, Michèle Benbunan.

Françoise Bourdin a debutat devreme. La 20 de ani, a semnat primul ei contract cu Julliard pentru Les Soleils Mouttes. A urmat un al doilea roman, "De Vagues Herbes Jaunes", adaptat foarte rapid la cinema de Josée Dayan cu Laurent Terzieff în rolul principal. Şi apoi a renunţat la tot. „M-am căsătorit, am avut copii de care voiam să am grijă. Orice altceva a contat dintr-o dată mai puţin. O decizie de înţeles: copilăria lui Françoise Bourdin a fost marcată pentru totdeauna de plecarea mamei sale. În schimb, ea va fi prezentă pentru cele două fiice ale sale.

Din fericire pentru noi, douăzeci de ani mai târziu, „o dorinţă foarte puternică de a spune poveşti” a făcut-o să se apuce de scris cu pasiune. Cu două manuscrise în braţe, acestea vor fi publicate simultan de Denoël şi La Table Ronde. Dar întâlnirea ei cu Tony Cartano, de la editura Belfond, a fost decisivă: „Va publica „Les Vendanges de Juillet”. Mi-am dat seama că volumul începea să meargă bine când mi-a cerut să scriu continuarea...” Succesul nu s-a oprit niciodată şi Françoise a rămas pentru totdeauna fidelă lui Belfond. "Mă simt bine. Încrederea este acolo, este esenţială pentru mine". 

Născută la Paris din părinţi cântăreţi lirici, Françoise Bourdin a trăit de mică într-un univers artistic şi magic. Pasionată de călărie încă din adolescenţă, a petrecut mai mult timp cu caii decât pe băncile Liceului Victor-Duruy. Cealaltă pasiune a ei a fost literatura şi devoră clasicii. Romanele sale au cucerit din ce în ce mai mulţi cititori şi multe au fost adaptate pentru televiziune.

Pe lângă munca sa de romancier, Françoise Bourdin a fost şi scenaristă pentru televiziune. În 2012, a publicat "Serment d'automne", apoi "D'eau et de feu" în anul următor. În 2014, a publicat nu mai puţin de patru romane printre care "La promesse de l'océan" şi "Un nouveau départ pour changer de vie". În 2015, ea a lansat "Au nom du père", şi în 2016 "Un mariage d'amour" şi "Face à la mer". 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.