Frédéric Chaslin, considerat unul dintre cei mai importanţi dirijori ai lumii, va conduce orchestra Operei Naţionale Bucureşti în calitate de invitat extraordinar în spectacolul de joi, 28 octombrie, ora 18.30, „Nunta lui Figaro” de W.A. Mozart.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Director muzical al Operei din Rouen din 1991 până în 1994 şi dirijor principal al Orchestrei Simfonice din Ierusalim din 1999 până în 2002, Frédéric Chaslin a fost constant invitat la pupitrul dirijoral al celor mai prestigioase teatre lirice de pe mapamond precum Teatro alla Scala, Metropolitan Opera, Royal Opera House, Opéra Garnier.

Din 1999 până în 2020 a fost dirijor rezident al Operei de Stat din Viena, timp în care a dirijat peste 250 de spectacole. Chaslin a dirijat prima dată în Statele Unite la Metropolitan Opera în noiembrie 2002. În iulie 2009 a debutat ca dirijor la Opera din Santa Fe în prima producţie a operei „La Traviata”, în care rolul Violettei Valéry a fost interpretat de Natalie Dessay. În mai 2010, Opera din Santa Fe a anunţat numirea lui Chaslin ca al doilea dirijor principal al companiei din istoria sa, începând cu 1 octombrie 2010, cu un contract iniţial de trei ani.

După reprezentaţia de la pupitrul dirijoral al Operei Naţionale Bucureşti cu opera lui Mozart „Nunta lui Figaro”, Frédéric Chaslin este invitat la Teatro alla Scala în „La Gioconda” de Amilcare Ponchielli, la Teatro La Fenice în „Faust” de Charles Gounod, la Teatro Lirico di Cagliari în „La fille du régiment” de Gaetano Donizetti şi la Opéra Royal de Wallonie-Liège în „Mignon” de Ambroise Thomas.

Cinci personaje arhetipale, clasice, se întâlnesc cu evenimente extraordinare pe parcursul operei „Nunta lui Figaro” de W.A. Mozart. Intriga este atât de bine construită încât din acţiunile personajelor nu se poate intui care va fi deznodământul, dar în final, binele triumfă, aşa cum se cuvine unei comedii bine realizate.

Biletele se pot achiziţiona de pe https://tickets.operanb.ro/ şi de la Casa de Bilete a Operei Naţionale Bucureşti.

Şi pentru că ne dorim să rămânem sănătoşi, vă invităm să consultaţi noul regulament de participare la spectacole disponibil pe site-ul instituţiei în link-ul: https://operanb.ro/regulament-de-participare-la-spectacole/

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.