Compania 21st Century Fox a înfiinţat un consiliu de experţi în cadrul Fox News pentru a rezolva probleme la locul de muncă precum hărţuirea sexuală şi discriminarea, informează Variety.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest consiliu va sfătui managementul Fox News în probleme începând de la mediul de lucru până la recrutare şi promovarea femeilor şi reprezentanţilor minorităţilor.

Decizia companiei vine după o perioadă de peste un an în care mai mulţi acţionari au contactat Fox News pentru a îşi exprima îngrijorarea în legătură cu diversele conflicte care au apărut după demisia lui Roger Ailes, fondator şi fost CEO, în vara anului 2016, în urma unor acuzaţii de hărţuire sexuală. Ailes, care a decedat anul acesta, a negat învinuirile.

Compania 21st Century Fox a precizat că va plăti acest consiliu cu 90 de milioane de euro, rezultând în evitarea plăţii altor taxe şi cheltuieli de judecată.

„Suntem mulţumiţi că am rezolvat această problemă alături de 21CF într-o manieră constructivă, care le va aduce beneficii considerabile acţionarilor 21CF şi angajaţilor Fox News”, a spus Max Berger, partener fondator la firma de avocatură Bernstein Litowitz Berger & Grossmann LLP, care reprezintă City of Monroe Employees’ Retirement System – unul dintre acţionarii companiei 21st Century Fox.

Consiliul, compus din experţi din afara companiei, precum şi din angajaţi la departamentul de resurse umane al 21st Century Fox, va fi subordonat unei comisii a Consiliului de Administraţie al companiei şi va prezenta rapoarte scrise care vor fi publicate pe site-ul corporaţiei. 

Membrii independenţi din acest consiliu sunt: Barbara Jones, fost judecător federal în New York, Brande Stellings, consultant care se concentrează pe avansarea femeilor pe funcţii de conducere, Virgin Smith, fost vicepreşedinte pentru angajarea de talente şi diversitate la compania Gannett, şi Sylvia Ann Hewlett, economist şi fondator al Center for Talent Innovation. Din consiliu vor face parte şi Thomas Gaissmaier, director al departamentului de resurse umane al 21st Century Fox, şi Kevin Lord, director al departamentului de resurse umane al Fox News. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.