Joel Santos, unul dintre cei mai cunoscuţi şi mai apreciaţi fotografi de călătorie din lume, ambasador Canon din 2012, va fi invitatul special al celei de-a doua ediţii a Photo Trends Festival, cel mai important festival dedicat artelor vizuale din România, care se desfăşoară la 2 Mai şi Vama Veche în perioada 19-27 august.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Joel Santos s-a născut la Lisabona, Portugalia, în 1978 şi este de meserie economist şi jurnalist, pasionat de călătorii. Această pasiune, la care s-a adăugat fotografia i-au adus ulterior numeroase premii naţionale şi internaţionale.

În 2016 a primit prestigiosul Travel Photographer Of The Year, şi VISÃO/BES (standarde WPP şi juriu), în 2005. A câştigat locul 1 („Dream Places") şi locul 2 (Natura şi fauna sălbatică) premii la ART & Tour — Festivalul Internaţional de Film de Turism (2019) cu scurtmetrajul „Identidade de um Território", filmat pentru Geopark Estrela (UNESCO).

A publicat peste o sută de articole şi cronici în presa naţională şi internaţională, inclusiv National Geographic (SUA), Geo, The Guardian, The Times, Daily Mail, Courrier, Wired, The Sun, printre altele. Fotografiile sale sunt folosite frecvent de branduri internaţionale, printre care Canon, IKEA, Microsoft, ABC Studios, Samsung, DJI şi multe altele.

Este realizator de documentare originale despre Etiopia, Niger, Ghana, Mongolia, China, Guatemala, Mexic, Costa Rica, Islanda, Norvegia si Portugalia, cu imagini aeriene difuzate în Portugalia şi Marea Britanie. Santos este autor al celor mai bine vândute cărţi din domeniul fotografiei în Portugalia: „FOTOgrafia" (ediţia a 9-a); „FOTOcomposição" (ediţia a II-a), „FOTOpad" (ediţia a IV-a), „FOTOedição" (Ediţia a 3-a), „INDIA – The Color of Contrast" şi „A Energia da Amazonia". A fost editor şef al revistei „O Mundo da Fotografia Digital" (2007-2010) şi colaborator regulat al revistei VISÃO.

Din 2012 este Ambasador Canon pe Europa, Africa şi Orientul Mijlociu, iar din 2019 a devenit Ambasador Momondo pentru lumea întreagă.

La Photo Trends Festival, Joel Santos va susţine, cu sprijinul Canon, un workshop gratuit de travel and documentary photography.

Photo Trends Festival s-a născut în urma a 10 ani de VSLO (Vama sub Lumini de Oscar), cel mai mare festival de arte vizuale din România (2010-2019). Echipa care a realizat festivalul din Vama Veche a trecut la nivelul următor şi a pus bazele unui nou festival, în care cursurile durează câte trei zile, iar la final este desemnat un câştigător al Marelui Trofeu „Photo Trends Festival". De-a lungul celor zece ani au fost organizate zeci de cursuri foto şi seminarii gratuite, expoziţii şi concerte, iar cei mai talentaţi fotografi au fost premiaţi cu echipamente foto-video şi cu trofee special create pentru eveniment.

Paticiparea la eveniment este gratuită, pe baza unei înscrieri prealabile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.