Fotografii realizate de o tânără care a murit în incendiul de la Turnul Grenfell din Londra vor face parte dintr-o expoziţie care va marca redeschiderea galeriei de artă Kettle's Yard din Cambridge, după ce aceasta a fost reamenajată cu un buget de 5 milioane de lire sterline, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fotografa Khadija Saye, în vârstă de 24 de ani, acceptase invitaţia de a face parte din show-ul galeriei Kettle's Yard cu câteva zile înainte de a muri în incendiu, în iunie 2017.

Kettle's Yard se va deschide sâmbătă, după lucrări care au durat doi ani şi au costat 5 milioane de lire sterline. 

Expoziţia va include lucrări semnate de 38 de artişti, între care se vor număra şi patru fotografii realizate de Khadija Saye, a cărei carieră abia începea când tânăra a murit, pe 14 iunie, în incendiul care a avut loc la Grenfell Tower din Londra.

Khadija Saye locuia la cel de-al 20-lea etaj al clădirii, alături de mama ei, care a decedat, de asemenea, în incendiu. 

Saye a murit cu câteva luni după ce a avut loc expoziţia ei de debut la cea de-a 57-a Bienală de la Veneţia.

Lucrările ei au fost inspirate din practicile spirituale din Gambia, iar galeria de artă Tate Britain a expus una dintre lucrările ei după tragedia de la Grenfell Tower.

Galeria Kettle's Yard a fost înfiinţată în 1957 de Jim Ede, fost curator la Tate şi colecţionar de artă de secolul al XX-lea, care a cumpărat şi reamenajat spaţiul, unde se afla un rând de cabane. În 1966, el şi soţia lui, Helen, au donat proprietatea Universităţii Cambridge.

Kettle's Yard include, între altele, lucrări semnate de Ben şi Winifred Nicholson, Barbara Hepworth, Henry Moore şi Joan Miro.

O campanie de strângere de fonduri pentru lucrări de reamenajare a galeriei, lansată în anul 2011, a atras donaţii de la artişti cunoscuţi între care s-au numărat Maggi Hambling şi Damien Hirst. Lucrările au fost finanţate şi de Arts Council England şi Heritage Lottery Fund.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.