Manuscrise, fotografii, artă plastică românească, artă decorativă, articole vestimentare şi obiecte de mobilier care au aparţinut cuplului Eugen şi Marga Barbu vor fi licitate online, marţi, 8 mai, la ora 19.30, de Artmark.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Obiectele sunt expuse în perioada 5 – 7 mai, putând fi văzute în intervalul orar 10.00 – 20.00, şi marţi, 8 mai, în intervalul 10.00 – 19.30, la sediul Artmark din Bucureşti.

Cea mai valoroasă piesă a acestei licitaţii este un cabinet în maniera Renaşterii franceze, din lemn de stejar, sculptat manual şi decorat cu motive floral-vegetale, de  la sfârşitul secolului XIX, estimat la 800 - 1.000 de euro.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Un ulei pe pânză în care este reprezentată Marga Barbu, realizat în 1960 de Sorin Ionescu, estimat între 500 şi 800 de euro, şi o credenţă în stil Renascentist, din lemn de stejar sculptat manual, decorat cu motive florale şi vegetale, de secol XIX, estimată la 500 - 700 de euro, se numără, de asemenea, între cele mai valoroase obiecte din această licitaţie.

Un alt ulei pe pânză, din 1983, în care apare Marga Barbu, semnat de Virgil Moise, are o valoare estimată între 300 şi 500 de euro.

Director de reviste, jurnalist, pamfletar, polemist, publicist, romancier, scenarist, om politic român, Eugen Barbu a şi-a lăsat amprenta asupra literaturii române prin romanul său „Groapa”, dar şi prin publicaţia România Mare. Marga Barbu, cunoscută actriţă de film şi teatru, i-a fost alături o bună parte din viaţă. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.