Expoziţia "Cartierul evreiesc din Bucureşti. Pionierii locuinţei moderne din perioada interbelică", care prezintă o „colecţie” de blocuri/ vile de mici dimensiuni din zona centrală a oraşului, pe teritoriul actual al sectorului 3, va fi deschisă spre vizitare la Teatrul Evreiesc de Stat între 12 noiembrie şi 22 decembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prin această expoziţie de fotografie de arhitectură, iniţiată de UAR, Sectorul 3, autorii şi-au propus să pună în valoare identitatea culturală şi istorică locală a unor imobile rezidenţiale reprezentative pentru arhitectura modernistă a capitalei, blockhaus-uri sau vile, realizate în perioada interbelică în vechiul Cartier Evreiesc al Bucureştiului.

Zona studiată reprezintă o relicvă unică a ceea ce a fost cândva cartierul evreiesc, aflat pe malul stâng al Dâmboviţei şi care a scăpat parţial de demolările anilor ’80. Zona încă păstrează amintirea mahalalelor bucureştene autentice şi în care în care retrăim atmosfera perioadei interbelice, când diversitatea etnică, arhitecturală şi urbanistică, compunea un spectacol autentic.

Cartierul Evreiesc avea de la cocioabe, la case cochete în stil parizian, case-vagon cu prăvălie la stradă şi sinagogi. În perioada interbelică cartierul a căpătat un aer modern, cu vile cu decoraţie art-deco şi blockhaus-uri confortabile ce au completat peisajul. Străduţele pietruite şi întortocheate ce şerpuiau între arterele principale - Calea Călăraşilor şi Calea Dudeşti - au generat o ambianţă aparte.

Autorii expoziţiei au căutat să reconstituie, prin fotografiile prezentate, aceea atmosferă caracteristică străzilor din Cartierul evreiesc.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.